Дъщерята на Кирил Рашков – Събка Рашкова и внукът му Георги са заловени с 2 килограма хероин. Това съобщи  директорът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев. Двамата са задържани при операция на полицията. Наркотикът е открит в колан, който е носела Рашкова.  Задържани са за 72 часа.

Арестуваните митничари си плащали, за да работятАрестуваните при мащабната полицейска акция цяла смяна митничари на ГКПП „Калотина” си плащали ежедн…Feb 7 2020vijti.com

Двамата се занимавали от няколко месеца с търговия с дрога. Хероинът е внесен от Турция.

Той е бил закупен от Турция и прекаран през граница от Събка и Георги Рашкови. Двамата са били следени от полиция, който са спрели колата на жената на пловдивски булевард. Направен е обиск, при който е открит наркотика. Той бил скрит в колана на Събка.

„В момента се изготвя подробен химичен анализ, за да се установи наличието на активното вещество. Чак тогава може да се говори за стойността на хероина”, заяви старши комисар Рогавчев.

По неофициална информация обаче, при продажбата на хероина на улично ниво, от откритото чисто количество, могат да бъдат получени най- малко 100 хиляди лева. При продажба на наркотика с примеси би могла да бъде генерирана още по – голяма сума.

Очакват ги строги наказания – за Събка от 5 до 15 години и 100 000 лева глоба, а за братовчед й – от 3 до 12 години затвор.

Събка Рашкова има двегодишна присъда за незаконно притежание на културни ценности. Тя бе обвинена, че през 2009 г. в село Катуница е открила културни ценности и в продължение на 7 дни не е съобщила на властите. Наказанието бе  2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок и глоба от 10 000 лева.

В дома и при полицейски обиск са открити  археологически обекти- 2 старопечатни църковни книги – евангелия от 18 и 19 век, 131 монети от римската и византийската епоха, 4 броя бронзови апликации, които представляват част от украсата на колесници, колан и накити. Скъпоценностите са на стойност 28 527 лева.

Източник: trafficnews

Арестувана е съпругата на Васил БожковСъпругата на Васил Божков е арестувана. Елена Динева е обвинена в помагачество в престъпната група, …Jan 31 2020vijti.com