четвъртък, юли 7, 2022

Григор Лилов: Представиха ни инсценировка с катастрофата с Цвета Караянчева

Най-четени

Около катастрофата с председателя на парламента: ПРЕДСТАВИХА НИ ИНСЦЕНИРОВКА Пътен конфликт, пиянска драма или… тайна визита в чужбина? Една изненадваща снимка на катастрофата с Караянчева от нов ракурс (никога не показан от телевизии, вестници и сайтове – давам я по-долу) ме предизвика да напиша тези редове.
Това написа във Фейсбук Григор Лилов. Ето целият му пост:
Защото в представеното ни от властите и медиите на случилото се с автомобила, возещ председателя на парламента Цвета Караянчева съществуват ред странности и несъответствия:
***** във всички съобщения, вкл и официалното, вкл. и първото от произшествието, вкл. и това на КАТ се сочи около „150 метра след разклона”, но кой знае защо ТВ репортажи и снимките показват катастрофирали автомобили непосредствено преди самия разклон!
Била ли е Караянчева с колан в колата: Няма правило за товаНяма разписано правило, че трябва да се слагат колани на задните седалки в колите на НСО. Шофьорите …Sep 18 2019vijti.com

***** местна шуменска (т.е добре осведомена на място) медия съобщава за инцидент с това лице (Караянчева), който обаче не се е случил сутринта някъде към 10:30, а в … 01 часа (!) през нощта;
***** на мястото, което ни представят като местопроизшествие, няма никакви следи от спирачен път и от двете коли, няма никакви такива спирачни следи и от кортежа (пилотна кола и охрана). Абсурдно, но шофьорите не са реагирали по никакъв начин, вкл. и професионалистите от НСО;
***** на пътя не се въргалят парчета от фарове, брони, стъкла, което е неизбежно при удар и според щетите, които виждаме в репортажите на телевизиите.
***** много странно – видимите щети са направо мизерни и при двата автомобила при съвкупна тяхна скорост от 150 км в час (70 км според твърденията на гражданката и 80 км на тяхната кола според НСО);

***** къде е била пилотната кола?! Защото на видеорепортажите и снимките не се вижда такъв автомобил, не се вижда и кола на охраната. И как тази кола на охраната, която по правилата трябва да се движи съвсем плътно до първата и изнесена малко встрани от лявата й страна, ( в центъра на пътя) е успяла да реагира и да не помете Аудито?
***** ударът е срещу логиката и повелите на физическите закони. При ляв завой и загуба на управление центробежната сила ще отнесе колата на гражданката не срещу насрещното движение, а отвъд нейния банкет в нейната канавка;
***** заради завоя в посока изхвърляне на колата на гражданката в нейната канавка работят при удара центробежните сили и на колата на НСО с Караянчева. Виждаме обаче, че катастрофата е срещу физическите и природни закони – колите са отишли в точно противоположната посока;
***** пътят се разширява точно на това място като за три разминаващи се автомобили.

- Advertisement -

Как тогава се е стигнало до удар?
^^^^^^^^^^^^ Бел.: въпреки катастрофата има достатъчното място за разминаване, както сте видели от репортажите. Защо тогава движението беше пренасочено по обходен маршрут, а тази отсечка – временно затворена за движение. Какво трябваше да се скрие от преминаващите по нея, какво не трябваше да видят, та ги отклониха?^^^^^^^^^^^^^^
***** колата на парламентарната шефка (заедно с тези на президента и премиера) са бронирани. В опит да оправдае евентуално непоставяне на предпазен колан това потвърди в ТВ интервю и ген. Владимиров. От видяното на репортажите и снимките е очевидно по щетите на автомобилите, дори ще извади очите, че автомобилът на НСО е без никаква бронировка;
***** освен това при удар с бронирана кола с най-висока защита автомобилът на гражданката щеше да е размазан жестоко и изхвърлен на метри и метри извън пътя (бронираният автомобил е много по-тежък);

***** шефката на парламента принципно се движи с бронирано Ауди А8–Security (едно от двете, купени преди близо три години). Като катастрофирала кола на НСО обаче ни показват Мерцедес;
***** Мерцедесът е без номер – възможно е да е паднал на пътя при удара, обаче регистрационната табела не се вижда да лежи някъде на платното;
***** този автомобил няма сигнален светлинен сигнализиращ блок зад предното стъкло, каквито всички автомобили на НСО задължително имат;
***** въздушните възглавници и въздушните завеси на колата на НСО не са отворени, както се вижда от видеорепортажите на телевизиите и от снимките. Защо? Не е възможно този модел да не е бил оборудван с тях. Тогава?

***** и при Аудито не се виждат разтворени въздушни възглавници;
***** шуменският номер е уникален (учудващо за стара, вече пораздрънкана кола) – шестцифрен и не можах да го открия в регистрационните масиви, сякаш е несъществуващ;
***** така и не чухме изявленията на свидетели на сблъсъка (според прокуратурата 3 души извън участниците в нея). Не ги и видяхме.
***** няма никакви обяснения от другите участници в тази катастрофа – жената и мъжа. Липсват видеорепортажи с тях, каквито и да е техни снимки и т.н. Не се дават дори имената им, липсват техни фотографии. Липсва съзлива снимка на детенцето, отървало смъртта. А такива изявления и дори само снимки продават и телевизионно време, и вестникарски тиражи, и то много добре. Считат се за журналистически удари.

***** има обаче „обяснения” за това. На семейството било забранено да говори с медиите, написаха някои сайтове и медии. Идиотиии! Семейството има жив, материален, свързан с немалко пари интерес да говори, щом вината се хвърля върху него. Ако са ги уплашили, това е чутовен скандал. Но кой знае защо медиите не се интересуват от този скандал, не го ровят, ако го има, не го рови и опозицията.
=========================================
ЕДНО УКРИТО СКАНДАЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО,
А СЕГА РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКАТА, КОЯТО ВИ ОБЕЩАХ В НАЧАЛОТО НА ПОСТА.
Аудито е смачкано отпред И ОТ ДВЕТЕ МУ СТРАНИ (!!!) – двата предни калника
И отгоре на всичко по-тежките щети са по дясната му страна, а не по лявата на шофьора, както ни обясняват и както представят катастрофата. (добре е, че има граждани със смартфони.)


Всички телевизии, всички медии (печатни, електронни) дават само ЕДИН-ЕДИНСТВЕН РАКУРС към катастрофиралите автомобили. Той е така подбран, че да не вижда смачканото и от двете страни отпред Ауди.
(Затова ли отклониха движението – да не се забележи това?)
Я виж ти какво странно, пълно единодушие цари между репортери, оператори, фотографи от иначе конкуриращи се медии! От многото си практика на разследващ журналист знам, че такова съгласие или пък мълчание в родните медии цари само при повеля от Центъра, управляващ иззад кулисите страната ни. Ако го нямаше това единодушие в медиите какво да се покаже и какво не от катастрофата, веднага ще последват не само неудобни въпроси за нея, но и повече от основателни съмнения за инсценировка.

СТРАННОСТИ…
Катастрофата е към 10:30. Караянчева е взета от Шумен в 15 часа и хеликоптерът с нея кацна в София в неделя в 17:05 часа.
Ако травмата е лека, защо я местят от местната болница в най-елитна и то толкова бързо – с хеликоптер. Обаче ако толкова бързат, защо са я взели едва в три часа следобяд – 4.5 часа след произшествието?!
Но ако травмите й са тежки, а не е само счупване на ключицата съществува обяснение за това формално противоречие: в течение на часове пострадалата първо е стабилизирана от лекарите, докато стане възможно да се транспортира и тогава пращат хеликоптер, за да я преместят по-бързо;

ВЪПРОСИ
Инценировка ли ни показаха и разказаха?
Защо? Какви са причините?
Затова възникват редица въпроси. Например като тези:
1. Истина ли са двата видеозаписа (изпълнили Интернет-мрежата и разни сайтове, известни като близки до секретни служби и групировки) от другарското запиване с кмета на Силистра и компания в нощта срещу произшествието?
2. Възможно ли е да съществува доверено, допуснато на сбирката лице, ала снимащо компромати? Нали веднага ще се разбере кое е то! Идиот ли е това лице, за да не предполага какво може и ще му се случи?

3. И защо лицето, правещо компромат, пропуска да заснеме именно сензацията, обекта на компромата – Караянчева. Този странен компромат някаква операция за прикритие ли е на действително случилото се?
4. В какви мащаби (вкл.и алкохолни) е била „вечеринката”, ако я е имало?
5. Гърмели ли са сватбарски изстрели – любимото занимание на нашите политици, бизнесмени, мутри и мутреси на такива „работни” сбирки? Това твърдят местни хора, представящи се за очевидци на гърмежите, но желаещи анонимност.
6. Какво друго се е случило тази вечер и дали някой (Караянчева?) е пострадал по много скандален начин (например прострелян), макар и по невнимание?
7. И последните, най-важните въпроси са:

–– въобще има ли катастрофа и действително пострадал виден политик в нея?
–– или се разиграва водевил като прикритие за нещо много поверително и тайно?
Вече имаме такъв скандален случай.
Защото в постовете си през октомври 2016 за изборите за държавен глава – за кандидат-президентите и тайните им биографии и скандални тайни, освен че дадох данни за фалшивата диплома на Цецка Цачева и родството й със самия номенклатурен връх на комунизма и ръководството на Варшавския договор, се усъмних в счупения й по онова време крак.
Оказах се прав (виж пост от 6 октомври 2016)

––––––––––––––––––––––-
Цитат от онзи пост на 6 октомври 2016)
„Онзи ден ген. Румен Радев зачезна от погледа ми. А е предизборна кампания – всеки ден трябва да чета и слушам за проявите му.
Оказа се, че без да се афишира и в дълбока и добре опазена тайна е заминал за чужбина. От „Позитано“ неловко смутолевиха – да, така е, май е в една „западна“ страна.
Изглежда ми, че този Запад обаче се пада на Изток от Запада и от нас. (този съобщен от мен факт и досега остана тайна, а за другите, „решетниковите” факти потрябва маса време, за да се обявят и от медиите).

Беше ми зачезнала от погледа и Цецка Цачева – преди да я обявят за кандидат-президент.
Напомням ви – на 15 септември ни съобщиха, че е пострадала и има фрактура на коляното. Поне месец ще е в гипс и с патерици. (бел.: дори ни я показаха по телевизиите с гипса и патериците, както сега ни показаха катастрофиралите автомобили и както може би ще покажат след този мой пост и Караянчева)
На 2 октомври и през следващите дни пак я видяхме – вече без гипс, без патерици, без някакви външни шини. И припкаше като планинска коза.
Остава ни само да предположим, че българската медицина е най-добрата в света и достойна за Нобелова награда, щом тежка фрактура на коляното лекува за броени дни, само за две седмици!
Един претекст с травма, с тежко счупване е най-доброто обяснение защо липсваш – никой дори и не пита – ясно е. И никой няма да те проверява дали лежиш у дома си.
Но под претекста счупено коляно, но фактически здраво може да изчезнеш от погледа на чужди посолства и спецслужби, за да не те следят.
И също да си бил в някаква суперважна за изборите ни чужбина – невидимо като ген. Радев за хорските очи.
(край на цитата)

–––––––––-
Бел.: председателката на парламента Цвета Караянчева е избирана за депутат винаги от Кърджали. Областта се счита за крепост на ДПС, а на последните парламентарни избори – и на ДОСТ на агента на ДС Лютви Местан. Според моите анализи от изборните документи (имам постове) и на изборните резултати редовно ДПС (и ДОСТ на последните парламентарни избори) прехвърлят свои гласове в Кърджалийско на ГЕРБ.
*** *** ***
До вторник (третия ден от катастрофата) редовно ни информираха за състоянието на Караянчева. Сякаш България е във война и се пуска военно комюнике за главнокомандващ.
От сряда (четвъртия ден) настъпи мълчание. Три-четири дни обикновено трае една визита в чужбина. Комюникетата за здравето на парламентарната шефка прикритие за визитата ли бяха?

Та ще обясни ли някой понятно и логично тази толкова странно представена ни катастрофа в тези толкова смутни политически дни?
Какво прикрива инсценировката на катастрофа на това място – някакво скандално събитие на другарска вечеря или още по-скандалното – секретна визита в чужбина за нови указания за политиката?
=======За размисъл: ========
====ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД ===
А какво се случи в политиката например от неделя до сряда. Нищо особено.

А от сряда нататък?
*** Старият шеф на НСО изненадващо си подаде оставката („сготвен“?!) и беше освободен две седмици преди катастрофата, а новият на НСО стана такъв на петия ден след катастрофата.
*** Нашите власти и руските (министър Денис Мантуров) обявиха, че са започнали преговори за сформирането на консорциум за АЕЦ „Белене” и тя наистина ще се строи. *** Изненадващо се подписа договорът с „Аркад” за строителството на Турски (Балкански), а според мен Сръбски газопровод за нуждите на Газпром. Изненадващо, защото не беше разгласено и в Министерския съвет бяха само дежурните репортери. А освен саудитските бизнесмени беше специално поканен саудитския посланик и Борисов не пропусна да се самопохвали.
*** Освен тези енергийни договорки с руския министър Бойко Борисов обяви на парламентарните питания в петък (на петия ден от катастрофата на Караянчева), че ГЕРБ е съгласен да договори с другите партии една декларация в парламента срещу санкциите, наложени на Русия! И направи подобен метан и на Запад – на България не й е по силите да ги отмени.

*** Низвергнатият от ГЕРБ Цветан Цветанов изненадващо заяви, че не е и никога не е бил приятел с премиера и си създаде „проатлантически“ център.
*** Вицепремиерът Каракачанов се изказа, че и други шпионски служби освен руските работят срещу страната ни.
*** Румен Радев рязко втвърди тона към Северна Македония.
*** Пуснаха олигаршата Маринела Арабаджиева от затвора. Макар че в нейния хотел подслушваха чуждестранните политици, командировани у нас за европредседателството
*** Американският посланик ударно се активира с низ от политически срещи от сряда насам. Онзи ден се срещна с президента. Руският за разлика от него е пас – личи си, че Москва си е дала вече указанията и работата й е опечена.
Григор Лилов, Фейсбук

 

Около катастрофата с председателя на парламента:ПРЕДСТАВИХА НИ ИНСЦЕНИРОВКАПътен конфликт, пиянска драма или… тайна…

Gepostet von Grigor Lilov am Montag, 23. September 2019

 

Източник: frognews.bg

След транспортирането на Цвета Караянчева, хората питат: Кой има право на спешна помощ с хеликоптерПредседателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе транспортирана от шуменската болница в „Прав…Sep 17 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари