събота, декември 9, 2023

Връзката между две сестри е много по-силна дори и от семейните отношения

Най-четени

1. Тя е повече от приятел. Връзката с нея е по-силна от семейните отношения. Тя е непоклатима опора в ежедневието. Винаги можете да разчитате на нея. Въпреки многото различия през детството и юношеството (когато дните са били изпълнени със съревнование, спорове, размяна на дрехи и скрита ревност), през годините сте се научили да цените тази връзка. Твърди се, че истинското семейство се избира, без да зависи от генетиката.
2. Много пъти, обаче, връзката между сестрите е по-силна от всеки друг вид отношения. Тя е интимно биологична и емоционална връзка. Всеки, който е имал щастието да притежава сестра, знае че е съкровище, което трябва да се цени много в живота.Семейни неволи: Опитът на сестра ми ми показа какво е ранният детски бракВ Малави има много традиции и ритуали. Една от най-жестоките традиции е, когато момичето достигне по…Feb 13 2019vijti.com

Има дни, през които не сте разговаряли със сестра си. Животът понякога ни поставя в неудобни ситуации, в които гордостта може да окаже силно влияние. Заради моментно проявена нетактичност е възможно да са се появявали разногласия. Въпреки разстоянието, гнева и наранените сърца, в края на деня, по-малката или по-голямата сестра ни насърчава по най-подходящия начин.
Телефонно обаждане, малко смях, припомнени спомени… – връзката, която никога не може да бъде загубена, се подновява, независимо от разстоянието и острите думи.
3. Еднакво възпитание, но различни характери. Удивително е как понякога въпреки сходството в начина на образование и условията на живот, всяка една от сестрите придобива съвсем различен характер от останалите.

Някои са бунтовно и реакционно настроени личности, които бранят личното ни пространство, правото на глас и избират това, което е най-добро за нас. Други са цял океан от спокойствие, които дават комфорт и убежище. С тяхна подкрепа се чувстваме чути и разбрани, когато сме имали лош ден.
4. Братята и сестрите никога не са еднакви. Те не са копия на родителите. Братята и сестрите често имат твърде различни интереси и реагират по различен начин на едни и същи неща. Това е от полза за взаимното им израстване заедно, тъй като техните различия в много отношения се допълват.

- Advertisement -

Когато думите са излишни Обикновено не се налага да казвате на сестра си, че нещо не е наред. Тя сама може да разбере това само по изражението на лицето. Емоционалните и кръвни връзки, както и опитът ѝ, позволяват интуитивно да установи, че нещо не е наред. Нейната близост и приемане ви карат да се чувствате спокойни. Всички имаме приятели, партньори и родители, на които да се облягаме. Сестрата, която споделя своите истории и преживявания, знае точно как да помогне.

5. Различията и разстоянието нямат значение. Не е от значение дали цял океан ни разделя, или сме поели в различни посоки, за да поддържаме личните взаимоотношения. Винаги можем да очакваме сестринска загриженост и интерес. Това е нещо естествено и почти инстинктивно. Обаждания по телефона, съобщения… Те винаги ще намерят начин да предложат подкрепа, заедно със сърдечна загриженост.

6. Никой друг не казва истината така, както една сестра. Годините могат да отминават, но винаги ще знаете, че сестрата ще каже истината такава, каквато е.

7. Сестрата не се отнася със снизхождение, още по-малко вероятно е да успокои с фалшиви обещания. Тя знае, че искреността е част от семейството и е без съмнение е това, което се очаква от нея.

8. Една сестра винаги ще бъде повече от приятел, защото сте преживели толкова много заедно. Изживяванията в детството ( понякога доста сложни), спречкванията в юношеството, подкрепата при провали и успехи през младежките години, са оставили отпечатък върху сърцето.

Печат върху сърцето… Ако в момента заради дребни неприятности сте дистанцирани със сестра си, преглътнете гордостта. Заслужава си! Животът е много по-прост отколкото си мислим. Подкрепата на братята и сестрите е изключителен подарък, на който трябва да се наслаждаваме всеки един ден.Сестрата на Лили Иванова показа лютия си нрав в съда: Каката на родната прима води дело за нанесени щети при катастрофаПо-голямата сестра на Лили Иванова се оказа по-люта и от самата нея. Каката на примата – Магда, вдиг…Mar 16 2019vijti.com

Източник: Фън

Последни новини

Почина най-богатият български лекар д-р Методи Янков

Почина най-богатият български лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването....

Нежната водеща в bTV Виктория Готева се омъжи за Евгени Димитров – Маестрото от “Ку-Ку Бенд”

Чаровната водеща на bTV Новините Виктория Готева и емблематичният пианист и ръководител на “Ку-Ку Бенд” Евгени Димитров – Маестрото, предприеха една от най-важните стъпки...

Фалшиви шницели от тиквички – излапаха ги, без да разберат, че не са от месо!

По рецепта на Александра ще приготвим тези вкусни фалшиви шницели от тиквички , които можете да сервирате като предястие или обяд. Те са пълнени със...

Професор по медицина обясни защо жените имат целулит и защо наддават на тегло – има решение, което може да не ви хареса

Уважаваният белградски професор по медицинска физиология д-р Деян Чубрило , като гост на сутрешен блок, разкри много тайни за функционирането на нашия организъм, но...

Баща й се отказал от нея и я оставил в детски дом. След години тя се върнала там с мисия

До шестгодишна възраст  Ани расте в обикновено семейство с майка си и баща си. Но внезапно целият й живот се обърква. Един ден леля...

Още интересни публикации