понеделник, януари 24, 2022

Внучката на Тодор Колев бясна: Свинщината е обзела България

Най-четени

„Категорично не е вярно, че нямам работа от година и съм започнала да танцувам гола с обръчи по клубовете в Лондон, за да се изхранвам! Не е вярно, че съм бременна в петия месец и съм на постоянни диети“. Това заяви ядосано внучката на Тодор Колев – Теодора Кулева, която от няколко месеца вече е омъжена и живее със съпруга си в Лондон. Наследницата на големия ни актьор е много обидена заради всякакви слухове по неин адрес след напускането на България. „Ама как няма да съм възмутена! В България като капак на свинщината, която е обзела цялата държава, никой не уважава истината. Продължавам да се убеждавам, че напускането на страната е най-доброто решение, което съм взимала, или както казва един мой приятел: „То и да ти долипсва България, простотиите там ти помагат бъзро-бързо да спре да ти липсва“, продължава гнева си Теди, цитирана от „България Днес“.
Внучката на Тодор Колев заряза актьорството и стана танцьорка в барВнучката на Тодор Колев – Теодора, се е отказала от актьорската си кариера за сметка на новата си ст…Apr 24 2019vijti.com

Коя е Теодора Кулева? Предлагаме ви едно интервю, публикувано в bgdnes:
Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Ивайло Христов. И двамата й родители – Албена Колева и Венцислав Кулев, са завършили ВИТИЗ. Майка й става актриса, а баща й пише пиеси и се занимава с журналистика. Когато решава да учи в академията, тя кандидатства, без никой да знае за родството й с Тодор Колев. Приемат я от втория път в класа на проф. Стефан Данаилов. Впоследствие Теодора се мести и завършва в класа на проф. Ивайло Христов. Теодора нашумя напоследък с ролята си в „Откраднат живот“.
– Теодора, как влезе в хитовия сериал „Откраднат живот“?

– Явих се на кастинг, на който казах монолог в различни ситуации. Явно са ме харесали. Ходя на всички кастинги, защото не сме в Холивуд, за да си избираме. Актьорите у нас не са от богатите хора.
– Играеш ролята на плахата д-р Войнова, такава ли си ти в живота?
– О-о-о, не! Моят образ е на сричаща жена, но нататък ще стане съвсем друг, само почакайте… (смее се). Всъщност д-р Войнова е много различна от мен. Нещото, което ни свърза, е, че в сериала всички се чудят как е влязла в екипа и постоянно говорят за нея, че е връзкарка. Това на мен ми е болна тема, защото целият ми живот е свързан с подобни коментари зад гърба ми – че съм някъде заради протекции. Именно заради това не казах на Стефан Данаилов, че Тодор Колев ми е дядо, когато влязох в неговия клас. Моята идея беше да бъда приета заради собствените си заслуги. Омръзна ми непрекъснато да ме питат за дядо ми, за майка ми. Да носиш тази фамилия е чест, но аз сама вървя по пътя си и повярвайте, никой не ми го проправя, напротив. Иначе в „Откраднат живот“ екипът е страхотен, създава усещане за семейство, което много ми допада.

- Advertisement -

– Дядо ти би ли те харесал в „Откраднат живот“?
– Би имал много забележки към мен със сигурност. Но човек се учи от грешките си.
– Преди години бе против комерса, а сега?
– Сега е различно. Като излязох на пазара, видях колко е трудно всичко, свързано с актьорство и издържане от това. Вече не бих си избирала само ролите, които искам. Бих правила всичко, но ще се опитвам да е на най-доброто ниво. И дядо ми правеше комерсиални неща, но ги правеше качествено.

– При теб природата не си е почивала – пееш джаз, свириш на пиано, играеш народни хора, танцуваш класически балет. Какво не можеш да правиш?
– Не мога да смятам. Зле съм с точните науки. Обаче опитвам да съм много добър човек, защото в нашите среди се отнасят не особено добре към децата на известните. Но съм решила да бъда добър човек, каквото и да ми струва това. Все пак съм взела много от школата на Ламбо, както и на Ивайло Христов. Работя къртовски, занимавам се и с музика, с джаз, играя в театъра.

– Мислила ли си да се явиш в X Fаcтоr, „Гласът на България“?
– Да, мислех, но смятам, че първо трябва да си изградя актьорската кариера, а после да се занимавам с пеене. Ако сега го направя, има опасност да ме надценят, а не искам това.
– Не си ли прекалено самокритична?
– Може би. Но на това ме е учил покойният ми дядо, както и майка ми. Винаги исках от дядо ми да ми покаже пътя и да ми даде мнението си за нещата, които правя. Той ме съветваше никога да не позволявам странични фактори от личния живот да ме разконцентрират в работата. Дядо винаги казваше, че актьорът трябва да е професионалист докрай. Това да бъда сериозна и да се опитвам винаги да направя нещата възможно най-добре, докато не усетя, че са станали, че са се получили. Дядо смяташе, че живеем в една дупка, в една малка провинция на света и че тук каквото и да постигне човек, то никога няма да бъде на световно ниво. И до такава степен живеех с тези думи, че в опита си да се стремя нагоре, може би малко съм прекалила с мачкането на самочувствието си. Но той е бил прав, в България професионалистите се срещат твърде рядко.

– Един такъв професионалист е Лили Иванова. Бяха приятели с Тодор Колев.
– Да, знам. Именно такъв човек беше дядо ми, като Лили Иванова. И двамата са ми пример. Сигурна съм, че когато тя изработва едно парче, работи по всяка нота, по всяко звучене и извивка хиляди пъти, за да е на световното си ниво. Така правеше и дядо. Защото Бог наистина дава талант на хората, но малко от тях успяват да го съхранят и развият с много труд. За съжаление да даваш всичко от себе си означава и да се пренебрегваш, личния си живот, любовта дори.

– Ти така ли правиш?
– Ами не точно. Разделих се с приятеля си Ервин Иванов, сватба няма да има. Сега в момента съм с друго гадже, колега актьор, чието име предпочитам да не споделям. Когато двама са в една сфера, някак е по-лесно.
– С д-р Ервин Иванов бяхте хубава двойка?
– Нещата приключиха, може би и заради това, че съм актриса. Той е с турско потекло и когато заживяхме заедно, нещата доста се промениха. Все пак в моята професия се налага да се целувам с други хора, да пътувам много и да отсъствам, а това на него не му харесваше. Той искаше жена, която да си седи вкъщи.

– В трупата на Плевенския куклено-драматичен театър си, играеш ли сега?
– Да, там съм и съм щастлива! Имам един прекрасен директор, който с изключително разбиране подхожда към целия ми снимачен процес в „Откраднат живот“.
– Участваш ли още в пиесата „Дългият път на деня към нощта“?
– Свалиха я.

– Защото е негледаема ли?
– Не знам какво значи негледаема, при положение че винаги играем на пълен салон. Но не съм аз човекът, който решава.
– Участвала си и във филмите „Корпус за бързо реагиране“, „Каръци“, късометражни филми… театърът или киното обичаш повече?
– Голямата ми любов е киното, после е театърът. Но мечтая за ролята на Нина Заречная от „Чайка“ на Чехов. Изключително труден образ.
– Коя е репликата от пиесата, която най-много се доближава до теб в живота?

– Тя е цитат от Шекспир: „Направени сме ний от сънища, и сънища отвред обгръщат този наш живот“. Има и друга, която е много противоречива, но в някаква степен близка до мен. В „Дългият път на деня към нощта“ единият брат казва на другия: „Всички ме изоставиха, само ти ми остана малкият ми брат, но аз няма да се примиря, докато не смажа и теб“. Именно в тази реплика прозира всичко – ревността, любовта и разочарованието. Пиесата между другото е много свързана с разпада на семейството в XXI век. Не искам да се съизмервам с този разпад. Искам на душата ми да е светло. Такава съм аз, такова е и семейството ми, и слава Богу.
Източник: hotarena, bgdnes
Майката на Катето Евро била благословена с дарба: Помагала е на Георги Калоянчев, Тодор Колев, Стоянка Мутафова и много други известни личностиМайката на актрисата Катерина Евро e била много популярна столична ясновидка. Йорданка или леля Данч…Apr 14 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Ето го Кирил Петков като младоженец, красивата му булка и трите им дъщери-Снимки

Съпругата на вероятният бъдещ премиер на България, Кирил Петков, е известна с оригиналните си и вкусни рецепти за десерти без...

Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени

Съставки картофи 700 г кашкавал 150 г копър 40 г свинска кайма 200 г яйца 2 бр лук 0,5 глава чесън 2 скилидки сол ...

Китайска баба ме посъветва да изхвърля пет предмета от къщата си и сега късметът ми се върна

Лошите неща в домовете ни могат не само да събират прах завинаги и да попаднат под краката си. Те също изсмукват нашата енергия. Без да го забелязваме,...

Емо Чолаков се ожени – честито! Ето красивата му булка (Снимка):

Един от най-любимите синоптици от екрана, усмихнатият Емо Чолаков, отново намери щастието малко повече от година, след като изгуби любовта на живота си. Припомняме,...

Ето къде можете да си направите безплатен бърз антигенен тест

Министерство на здравеопазването публикува списък на 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната, с които е сключен договор...

Още интересни публикации

Facebook коментари