събота, май 25, 2024

Внучката на Тодор Колев бясна: Свинщината е обзела България

Най-четени

„Категорично не е вярно, че нямам работа от година и съм започнала да танцувам гола с обръчи по клубовете в Лондон, за да се изхранвам! Не е вярно, че съм бременна в петия месец и съм на постоянни диети“. Това заяви ядосано внучката на Тодор Колев – Теодора Кулева, която от няколко месеца вече е омъжена и живее със съпруга си в Лондон. Наследницата на големия ни актьор е много обидена заради всякакви слухове по неин адрес след напускането на България. „Ама как няма да съм възмутена! В България като капак на свинщината, която е обзела цялата държава, никой не уважава истината. Продължавам да се убеждавам, че напускането на страната е най-доброто решение, което съм взимала, или както казва един мой приятел: „То и да ти долипсва България, простотиите там ти помагат бъзро-бързо да спре да ти липсва“, продължава гнева си Теди, цитирана от „България Днес“.
Внучката на Тодор Колев заряза актьорството и стана танцьорка в барВнучката на Тодор Колев – Теодора, се е отказала от актьорската си кариера за сметка на новата си ст…Apr 24 2019vijti.com

Коя е Теодора Кулева? Предлагаме ви едно интервю, публикувано в bgdnes:
Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Ивайло Христов. И двамата й родители – Албена Колева и Венцислав Кулев, са завършили ВИТИЗ. Майка й става актриса, а баща й пише пиеси и се занимава с журналистика. Когато решава да учи в академията, тя кандидатства, без никой да знае за родството й с Тодор Колев. Приемат я от втория път в класа на проф. Стефан Данаилов. Впоследствие Теодора се мести и завършва в класа на проф. Ивайло Христов. Теодора нашумя напоследък с ролята си в „Откраднат живот“.
– Теодора, как влезе в хитовия сериал „Откраднат живот“?

– Явих се на кастинг, на който казах монолог в различни ситуации. Явно са ме харесали. Ходя на всички кастинги, защото не сме в Холивуд, за да си избираме. Актьорите у нас не са от богатите хора.
– Играеш ролята на плахата д-р Войнова, такава ли си ти в живота?
– О-о-о, не! Моят образ е на сричаща жена, но нататък ще стане съвсем друг, само почакайте… (смее се). Всъщност д-р Войнова е много различна от мен. Нещото, което ни свърза, е, че в сериала всички се чудят как е влязла в екипа и постоянно говорят за нея, че е връзкарка. Това на мен ми е болна тема, защото целият ми живот е свързан с подобни коментари зад гърба ми – че съм някъде заради протекции. Именно заради това не казах на Стефан Данаилов, че Тодор Колев ми е дядо, когато влязох в неговия клас. Моята идея беше да бъда приета заради собствените си заслуги. Омръзна ми непрекъснато да ме питат за дядо ми, за майка ми. Да носиш тази фамилия е чест, но аз сама вървя по пътя си и повярвайте, никой не ми го проправя, напротив. Иначе в „Откраднат живот“ екипът е страхотен, създава усещане за семейство, което много ми допада.

- Advertisement -

– Дядо ти би ли те харесал в „Откраднат живот“?
– Би имал много забележки към мен със сигурност. Но човек се учи от грешките си.
– Преди години бе против комерса, а сега?
– Сега е различно. Като излязох на пазара, видях колко е трудно всичко, свързано с актьорство и издържане от това. Вече не бих си избирала само ролите, които искам. Бих правила всичко, но ще се опитвам да е на най-доброто ниво. И дядо ми правеше комерсиални неща, но ги правеше качествено.

– При теб природата не си е почивала – пееш джаз, свириш на пиано, играеш народни хора, танцуваш класически балет. Какво не можеш да правиш?
– Не мога да смятам. Зле съм с точните науки. Обаче опитвам да съм много добър човек, защото в нашите среди се отнасят не особено добре към децата на известните. Но съм решила да бъда добър човек, каквото и да ми струва това. Все пак съм взела много от школата на Ламбо, както и на Ивайло Христов. Работя къртовски, занимавам се и с музика, с джаз, играя в театъра.

– Мислила ли си да се явиш в X Fаcтоr, „Гласът на България“?
– Да, мислех, но смятам, че първо трябва да си изградя актьорската кариера, а после да се занимавам с пеене. Ако сега го направя, има опасност да ме надценят, а не искам това.
– Не си ли прекалено самокритична?
– Може би. Но на това ме е учил покойният ми дядо, както и майка ми. Винаги исках от дядо ми да ми покаже пътя и да ми даде мнението си за нещата, които правя. Той ме съветваше никога да не позволявам странични фактори от личния живот да ме разконцентрират в работата. Дядо винаги казваше, че актьорът трябва да е професионалист докрай. Това да бъда сериозна и да се опитвам винаги да направя нещата възможно най-добре, докато не усетя, че са станали, че са се получили. Дядо смяташе, че живеем в една дупка, в една малка провинция на света и че тук каквото и да постигне човек, то никога няма да бъде на световно ниво. И до такава степен живеех с тези думи, че в опита си да се стремя нагоре, може би малко съм прекалила с мачкането на самочувствието си. Но той е бил прав, в България професионалистите се срещат твърде рядко.

– Един такъв професионалист е Лили Иванова. Бяха приятели с Тодор Колев.
– Да, знам. Именно такъв човек беше дядо ми, като Лили Иванова. И двамата са ми пример. Сигурна съм, че когато тя изработва едно парче, работи по всяка нота, по всяко звучене и извивка хиляди пъти, за да е на световното си ниво. Така правеше и дядо. Защото Бог наистина дава талант на хората, но малко от тях успяват да го съхранят и развият с много труд. За съжаление да даваш всичко от себе си означава и да се пренебрегваш, личния си живот, любовта дори.

– Ти така ли правиш?
– Ами не точно. Разделих се с приятеля си Ервин Иванов, сватба няма да има. Сега в момента съм с друго гадже, колега актьор, чието име предпочитам да не споделям. Когато двама са в една сфера, някак е по-лесно.
– С д-р Ервин Иванов бяхте хубава двойка?
– Нещата приключиха, може би и заради това, че съм актриса. Той е с турско потекло и когато заживяхме заедно, нещата доста се промениха. Все пак в моята професия се налага да се целувам с други хора, да пътувам много и да отсъствам, а това на него не му харесваше. Той искаше жена, която да си седи вкъщи.

– В трупата на Плевенския куклено-драматичен театър си, играеш ли сега?
– Да, там съм и съм щастлива! Имам един прекрасен директор, който с изключително разбиране подхожда към целия ми снимачен процес в „Откраднат живот“.
– Участваш ли още в пиесата „Дългият път на деня към нощта“?
– Свалиха я.

– Защото е негледаема ли?
– Не знам какво значи негледаема, при положение че винаги играем на пълен салон. Но не съм аз човекът, който решава.
– Участвала си и във филмите „Корпус за бързо реагиране“, „Каръци“, късометражни филми… театърът или киното обичаш повече?
– Голямата ми любов е киното, после е театърът. Но мечтая за ролята на Нина Заречная от „Чайка“ на Чехов. Изключително труден образ.
– Коя е репликата от пиесата, която най-много се доближава до теб в живота?

– Тя е цитат от Шекспир: „Направени сме ний от сънища, и сънища отвред обгръщат този наш живот“. Има и друга, която е много противоречива, но в някаква степен близка до мен. В „Дългият път на деня към нощта“ единият брат казва на другия: „Всички ме изоставиха, само ти ми остана малкият ми брат, но аз няма да се примиря, докато не смажа и теб“. Именно в тази реплика прозира всичко – ревността, любовта и разочарованието. Пиесата между другото е много свързана с разпада на семейството в XXI век. Не искам да се съизмервам с този разпад. Искам на душата ми да е светло. Такава съм аз, такова е и семейството ми, и слава Богу.
Източник: hotarena, bgdnes
Майката на Катето Евро била благословена с дарба: Помагала е на Георги Калоянчев, Тодор Колев, Стоянка Мутафова и много други известни личностиМайката на актрисата Катерина Евро e била много популярна столична ясновидка. Йорданка или леля Данч…Apr 14 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации