test
събота, юни 15, 2024

Виктория Петрова била сервитьорка в пицария, така е подпомогнала образованието си

Най-четени

Виктория Петрова, която е сред най-известните лица на Би Ти Ви, е влюбена в работата си. Винаги е била и продължава да бъде. Толкова, че понякога се чувства застигната от работохолизъм, научи HotArena. „Да, но аз го харесвам. Нито сама лъжа себе си, нито някого съм заблудила, че е така. Да си журналист и да не си отдаден 100 % на това – абсурд. Това е моят живот. Такъв съм си го избрала да бъде. Ако не ми харесваше, щях да го променя. Зарежда ме да работя. Не чувствам умора от ефира”, сподели наскоро Виктория, която на 30 август ще навърши 41 години.
Усмивката й е все така широка и завладяваща, а ентусиазмът й за работа е непокътнат, въпреки солидния стаж в журналистиката. Искрената й любов към професията личи и по страстта, с която винаги говори за изминатия път и вижданията си. За личния си живот водещата на „Би Ти Ви Новините” съвсем не е толкова открита. Тя избягва темата от близо 19 години, когато е първата й голяма разлъка. Тогава Виктория се разведе с колегата си от Би Ти Ви – операторът Добромир Иванов.
Юксел Кадриев отново е на крилете на любовта: Новинарят хлътнал до уши по новата си любовницаНовинарят се целува като ученик с тайнствена красавица пред сградата на Би Ти Ви Юксел Кадриев отнов…Jun 3 2019vijti.com

После новинарката имаше връзка със спортния коментатор Петър Бакърджиев, който по-късно се ожени за „Мис България 2004” Гергана Гунчева, която също е журналист.
Последният мъж в живота на Виктория Петрова, за когото стана ясно, е спортният министър Красен Кралев. Връзката им винаги е била във фокуса на вниманието, но това не ги предизвика да се впуснат в коментари или разяснения. Може би затова периодично се появяват слухове за техни раздели и повторни събирания. И тогава Виктория Петрова запазва мълчание. Говори единствено и само за работата си.
Нейният път започва от Варна. Бъдещата новинарка завършва средното си образование в езикова гимназия, след което записва философия в Софийския университет. „Нямах много парички и майка не можеше да ме подкрепи с много финанси. Трябваше много бързо да се ориентирам да работя нещо. Е, хубаво, но какво да работиш?! Какво можеш да правиш на 19 години?! Нищо! Че и да изкарваш пари, на които да разчиташ”, признавала е журналистката колко трудно е било началото й в столицата.

Тя била приета на общежитие в Студентски град, но стаята, в която я разпределили с две съквартирантка, била абсолютна разруха. Вратата не се заключвала, а помещението било изумително тясно. Майката на Виктория предложила да я подпомогне, но да не живее в такива депресиращи условия. Предложението било да я финансира за 3-4 месеца, в които Виктория да си намери работа и да продължи да се справя сама. Разбира се, не ставало въпрос за мезонет или дори самостоятелен апартамент под наем, а за стая в дома на някоя баба. Виктория била доволна. Тя била окрилена от мечти. Искала да става философ, учен, да пише трудове. „Във всяка къща – Кант, Хегел, Виктория Петрова”, шегувала се е новинарката в едно от редките си интервюта.
Не е споделяла как е успяла да се справя сама и какви работни места е сменила по време на студентството си. Говори се, че няколко месеца е била сервитьорка в пицария, за да може да подпомага образованието си.

- Advertisement -

Затова пък е ясно, че бъдещата звезда на Би Ти Ви някак намерила вариант да съвместява философията с журналистиката. Виктория, която има магистърска степен по „Философия и история”, завършва и журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
Амбициозната варненка се влюбва в професията още при първия си стаж. Не й било лесно да измисли къде да стартира журналистическата си кариера. Взела бележката от факултета, която трябвало да върне с печат, чудела се известно време накъде да се насочи и накрая й хрумнало да отиде в телевизионния център. Виктория е преразказвала смехотворния разговор с охранителя на входа. Заявила му, че идва за стаж, а той я гледал с недоумение какво точно иска. За късмет в този момент се появила редакторка, която коментирала отпуските на колегите и как нямало кой да отиде да отрази изгасен пожар. В този момент охранителят представил кандидат-стажантката. Редакторката веднага се възползвала от възможността. Приела кандидатурата на Виктория и даже я пратила да отрази събитието с потушения пожар.

Докато се усети бъдещата новинарка вече пътувала към мястото на събитието заедно с оператора Иван Каров, с когото днес са близки приятели. Пристигнали и той я подканил: „Хайде, питай!”. Виктория се суетяла и се чудела какво да пита – пожарът е изгасен, няма жертви, въобще нямала никакви въпроси към хората там. Операторът обаче не се отказал, насочил я към един мъж: „Това е твоят човек!.” Виктория отвърнала: „Аз мои хора тук нямам!”.
Това е първият и единствен път, в който Виктория Петрова се чувствала не на място. След този „репортаж” започнала да се учи толкова бързо, че изненадала и опитните си колеги. При това не се държала като стажант, а като че отива на работа. Демонстрирала сериозно и отговорно отношение и след петия репортаж вече отнасяли към нея като към щатен служител. Виктория с радост отивала на работа. След края на стажа операторът Иван Каров й подарил значка на CNN с пожеланието „да стигне до там”. За жалост скоро след това някой откраднал сувенира, но посланието останало, защото Виктория бързо се издигнала в професията.

Тя дълги години е кореспондент на Радио Варна от София. После работи в телевизия „Европа”, след това в ТВ7. В Би Ти Ви постъпва като репортер и водещ на новини. Тук среща и първият си съпруг Добромир Иванов. Двамата се познавали от известно време покрай работата, но не помнели имената си. Това не попречило на оператора да покани колежката си на среща, когато прекарали почти цял ден в чакане пред президентството. Виктория се опитала да отклони поканата, като изтъкнала, че е дежурна до полунощ. Добромир не отстъпил и заявил, че ще я вземе. По-късно станало ясно, че той гледал новинарската емисия, за да си припомни името на красивата водеща. Тя пък нямала време за това. И все пак не направила опит да подмине „милата корсичка”, чийто фарове премигали палаво пред сградата на Би Ти Ви малко след полунощ. Виктория веднага забелязала сигнала, когато излязла, и се съгласила да пият по кафе. Само, че по това време къде ти работещи заведения. Наложило се да обикалят денонощните „клек шопове” и да питат къде биха могли да отидат. „Ами, ей там „Червеното”, припомняла си е Виктория отговорът от един от продавачите. „Кварталното кафене представляваше един отворен прозорец с празни каси, на които можеш да седнеш да си размениш две-три приказки”, споделяла е Виктория през смях. Наистина седнали, но си разменили не една-две, а доста приказки. Срещата в „Червеното” продължила до 4 сутринта. Въпреки това колоритно начало, а и последвалата силна любов, бракът на Виктория и Добромир траял само две години.

След това звездата на Би Ти Ви не коментира повече случващото се в личния й живот. Затова пък винаги говори с ентусиазъм за работата си, която обича толкова силно. През 2016г. и 2018 г. водещата на новините по Би Ти Ви заслужено получава награда за стремеж към висока езикова култура на годишните награди за български език на Центъра за анализ на политическата и журналистическата реч и студенти от СУ „Св. Климент Охридски”. Виктория Петрова, която е учила и право във Великотърновския университет, работи с все същия хъс и отдавна е доказала професионализма си. Новинарката обаче е признавала, че се е налагало да се бори с предразсъдъци. Сред най-честите е този, свързан с красотата й, пише „Уикенд“

„Винаги е била фактор. Симпатизира се на хубавите хора – не само в телевизията, а по принцип. На останалите им отнема малко повече време. В началото не беше важно, защото работех в радиа, но в телевизията исках да стане ясно, че не разчитам на красотата си като такава. Старала съм се, учила съм, чета по различни теми, за да не бъда голословна… Тази битка обаче е обречена. Хората те възприемат както си искат и има извънредни студия, в които става ясно, че никой не ти говори в слушалката и никой не ти е написал какво да кажеш. Така всичко се вижда – колко можеш, колко е капацитетът ти. Тогава пък някой казва: „Тази е много умна“. И пак може да не те хареса. Твърде рано разбрах, че колкото и да се стараеш, не винаги можеш да овладееш страничната реакция. Или те харесват, или не те харесват… и това е нормално”, споделя Виктория.

Тя продължава да учи, обича да пътува и да мечтае. Новинарката приема мечтите като нужни за подхранване на амбицията. Харесва ги, защото те карат да се разгърнеш до етап, в който неистово желаеш нещо, преодоляваш вътрешните си бариери, а след като реализираш това, към което се стремиш, продължаваш към следващата цел. А за щастието си Виктория разчита най-вече на себе си. „Имала съм щастливи моменти и те са ме раздвижвали. Появяват се крила… Те не са се прибирали, но това пак е въпрос на вътрешно усещане. Когато започнеш да разбираш, че не някой трябва да ти даде крила, а сам да си ги носиш, нещата се получават по-лесно”, сподели наскоро Виктория.
Източник: hotarena.net
Генка Шикерова и Любо Нейков пак заедно: Уволнената журналистка търси помощ от бившия си любимГенка Шикерова, която скандално напусна Нова телевизия, имала резервен вариант да подсигури финансов…Jun 28 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации