четвъртък, юни 24, 2021

Валери Симеонов се нахвърли срещу Хекимян: Вие сте добър арменски драматург! Ще съдя Би Ти Ви

Най-четени

Тук съм по силата на Закона за радио и телевизия, за да отговоря на обвиненията на Петър Нанев и да защитя своята чест и достойнство. На въпросното лице беше обяснена много подробно цялата фактология около закупуването на този терен.
Вие представихте темата по същия начин –
стъпвате върху материала на своя колега и ги представяте така.
Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.
Според него проверката на прокуратурата е „по някакъв сигнал“.
Валери Симеонов с ново култово изказване по „СКАТ“: Дайте ми това МВР за 24 часа и ще видим дали ще има протестиДайте ми това Министерство на вътрешните работи (МВР) за 24 часа и ще видим дали ще има протести. То…Nov 26 2018vijti.com

„Нямам представа кой е подал този сигнал, но той ще бъде осъден. В сигнала до прокуратурата се изказват редица неверни твърдения и лъжи. Първото нещо, което се твърди – че сделките са изповядани на нереално ниски цени.
Това може да се каже, след като се направи съответната проверка.
А въпросната сделка е извършена на цена 50 пъти над данъчната оценка, 2-3 пъти по-висока от пазарната цена към този момент – 2008 г. И това е, защото аз съм знаел, че при тази сделка ще бъда подложен на клевети, упреци и т.н. Много добре съм осъзнавал състоянието, в което съм, и отговорността, която имам“, заяви политикът.

„Нито квадратурата е вярна, нито е вярно, че Валентин Касабов – моят съратник, е бил председател на Комисията по общинска собственост. след това се говори за някакви незаконни строежи на обекта на СКАТ в Златоград.
Всичко е абсолютно законно.
Защото още през 2008 г., когато бях избран за председател на Общинския съвет, аз много ясно осъзнавах всички рискове, когато влизам в политиката и взех необходимите мерки“, категоричен е Симеонов.
„Само да свърши проверката и ще се добера до името на подателя на сигнала“, заяви той.

Валери Симеонов показа и скица за строеж, според която тв СКАТ има собствена сграда и земята под нея и иска да закупи прилежащата част от парцела. Цената на терена е 930 евро/кв.м. – цена изключително висока за строителните стандарти в Бургас.
„Недейте да ровите там, където няма нищо.
Закупих терен, на който съм съсобственик, общината ми го продава.
Тя извършва около 1000 такива сделки годишно,
които се сключват на много по-ниски цени“, заяви Симеонов.

Валери Симеонов заяви, че не може да допусне върху името му да се лепят етикети.
„Подготвям дело срещу Би Ти Ви и ще изискам суровия материал от репортажа“, категоричен бе той.
„През цялото време на този репортаж ви стои надписа: „Блок върху общинска земя“. Блокът е направен върху имот на СКАТ. И това е лъжа“, заяви Симеонов.
Той отбеляза, че не е експерт по имоти и не може да коментира имотите на министър Каракачанов: „Нека той да дойде и да се защити. Нека не даваме оценки, преди да сме се запознали с фактите, както стана в моя нещастен случай“.

Стария спор с министър Ангелкова, за която той разкри, че има закупено жилище на изключително ниски цени, той коментира така:
„2008 година СКАТ закупува терен на 930 евро, а тя – на 220 евро при груб строеж. Интересно е, защо една от най-ниските сделки по скандалните апартаменти – за 220 евро не е отстранена. Питайте оставкаджията, министър-председателя. Няма как да ми го изкарате от устата. Кой е? Сетете се кой е.
Госпожата можеше да се пусне в отпуск, както беше постъпено с Георгиев, със заместника му и т.н.
А за моята оставка – когато един вицепремиер е виновен или невиновен и става тежест за правителството, по-добре той да се оттегли.

Не ми е било детска мечта да съм министър. Вие сте добър арменски драматург, отива ви“.
Източник: ПИК
Очаквано Валери Симеонов подаде оставкаВицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, съобщи „Фокус“. Очаква се изявление от Министерския съ…Nov 16 2018vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари