петък, септември 29, 2023

Болен мъж: Преди три месеца имах рак от главата до петите, а сега съм напълно здрав

Най-четени

През 2016 г. Джо бе диагностициран с дребноклетъчен рак на белия дроб, преобръщайки плановете му с главата надолу, само два дни преди да се премести в Швейцария от Оклахома.  Продължаваше да се бори, но през януари 2017 г. получи новината, която никой не бе готов да чуе.  Агресивният рак беше навсякъде. Той се е разпространил в черния му дроб, панкреаса, пикочния мехур, стомаха, врата и костите.

Обявиха още един симптом на коронавируса – обриви по кракатаОбрив по краката може да бъде един от симптомите на коронавирусна инфекция. До този извод стигнаха и…Apr 17 2020vijti.com

Неговото PET сканиране „светна като коледна елха“, казва той на своя уебсайт.

- Advertisement -

На този късен етап от рака на белодробните клетки, вероятността за оцеляване на Джо е по-малка от един процент, а средната продължителност на живота била три месеца.

Планирал е трансатлантическо пътуване. Очаква внук. И сега всичко трябваше да отиде по дяволите.

Изследванията показват, че през 2017 г. ракът се е разпространил от „главата до петите“

Лекарите от MD Anderson Cancer Centre в Тексас му казват, че няма да се откажат и ще го поставят в клинично изпитване, което няма да спаси Джо, но може да му даде година или повече да живее.

Може да посрещне внука си!

„Една година (или поне така) звучи много по-добре от 3 месеца, така че казах „ нека да го направим “, пише Джо.

Преглеждайки онлайн форума на Държавнея университет на Оклахома, Джо вижда пост, който хвана окото му същия месец: „Ако имате рак или знаете някой, който има, да ми се обади.“

Той се обажда, а от обявата на ветеринарен лекар разбира, че учените случайно са открили някакво лекарство за кучета, което се бори с много видове рак и при мишките.

Същият учен, който е провел това изследване, както се е случило, е имал рак на мозъка от 4-та степен и същата прогноза е била дадена на Джо, според ветеринарен лекар.

Ветеринарният лекар разказа на Джо за фенбендазол (на снимката), лекарство за обезпаразитяване на кучета, което показа свойства за борба с рака в клетъчните изследвания.

Той започва да ползва хапчетата за кучета и в рамките на шест седмици, както ветеринарът му казва, ракът на учения изчезва.

Джо, който бил „кожа и кости“ с половината от предишното си тегло, споделил пред KOCO 5 News , че е пил фенбендазол.

Новата му доза от хапчета за кучета струва само 5 долара на седмица. Неговата застрахователна компания бе похарчила „1,2 милиона долара за борба с традиционни средства“, каза той.

Според проучване, публикувано в Nature, лекарственото съединение основно кара раковите клетки да гладуват и ги убива.

Той, разбира се, вече е в производство, по-евтин и, според клетъчни проучвания и доклади от хора, които са го опитали, не е много токсичен, особено в сравнение с химиотерапията.

Това е риск.

Джо остава в клинично  изпитване (той не разкрива каква терапия е получил) добавя витамин Е, бионаличен куркумин и, разбира се, кучешкото лекарство.

Той не споменаваше лекарството за обезпаразитяване.

 

Разликата между PET на сканиране на Джо през януари 2017 г. и май 2017 г. беше огромна.

През май се ражда първото внуче на Джо, Лука. Джо беше там, за да го посрещне.

Две и половина седмици по-късно имаше още едно сканиране с PET.

– Три месеца по-рано … Имах рак в тялото ми от главата до петите. И това беше ужасно опасни метастази, която оставя почти 100% от жертвите му мъртви в рамките на 3 месеца. Тук съм! 3 месеца по-късно и PET сканирането е напълно тъмно … без никаква светлина ….. навсякъде – пише Джо.

Беше зашеметен. Според него онкологът му  е смаян.

Джо пише, че неговият лекар му е казал: „Не знаем какво да направим, тъй като вие сте единственият пациент, който е в клиничното изпитване с такъв отговор.“

През септември 2017 г. Джо отива за още едно сканиране и все още няма рак. Най-накрая разказва на лекаря си какво прави преди да влезе в  болницата.

Джо не само е живял, за да види раждането на първия си внук, Люк (на снимката), но все още е без рак и очаква, какво ще с е случи на следващия месец.

В този момент нямаше начин да се докаже, че това е лекарството, което изпарява рака на Джо, но неговият лекар му е казал, че е „извън“ опасност, пише Джо.

Последното сканиране на Джо е направено през януари 2018 г. и когато той има последващо назначение през април, той пише, че неговият онколог го е изритал от раковия център – защото Джо няма рак за лечение.

Резултатите му изглеждат твърде добри, но Джо твърди, че е събрал над 40 примера за подобни успехи.

Резултатите му бяха достатъчно добри, за да привлекат вниманието на президента на Фондацията за медицински изследвания в Оклахома, д-р Стивън Прескот.

„Обикновено съм скептичен и бях и може би все още съм за това, но има интересен фон за това“, каза той за телевизия KOCO.

Д-р Прескот и Джо работят по доклад от проучване на случаи, според KOCO.

Джо внимателно отбелязва, че не е лекар, а е само един човек с ограничени ресурси.

„Не предписвам лекарства и не съм квалифициран да давам съвети относно медицинските лечения.

„НО ….. аз съм квалифициран да разкажа историята си на възможно най-много хора.“

Д-р Константинов: За ден у нас умират от рак по 47-48 души, колкото от Ковид 19 за месецС 33% е намалял броят на пациентите на Националния онкологичен медицински център в София през април …Apr 29 2020vijti.com

Източник:зажената
Facebook коментари

Последни новини

Почина най-богатият български лекар д-р Методи Янков

Почина най-богатият български лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването....

Нежната водеща в bTV Виктория Готева се омъжи за Евгени Димитров – Маестрото от “Ку-Ку Бенд”

Чаровната водеща на bTV Новините Виктория Готева и емблематичният пианист и ръководител на “Ку-Ку Бенд” Евгени Димитров – Маестрото, предприеха една от най-важните стъпки...

Фалшиви шницели от тиквички – излапаха ги, без да разберат, че не са от месо!

По рецепта на Александра ще приготвим тези вкусни фалшиви шницели от тиквички , които можете да сервирате като предястие или обяд. Те са пълнени със...

Професор по медицина обясни защо жените имат целулит и защо наддават на тегло – има решение, което може да не ви хареса

Уважаваният белградски професор по медицинска физиология д-р Деян Чубрило , като гост на сутрешен блок, разкри много тайни за функционирането на нашия организъм, но...

Баща й се отказал от нея и я оставил в детски дом. След години тя се върнала там с мисия

До шестгодишна възраст  Ани расте в обикновено семейство с майка си и баща си. Но внезапно целият й живот се обърква. Един ден леля...

Още интересни публикации

Facebook коментари