сряда, февруари 8, 2023

Андрей Райчев: Мутафчийски е като наркоман в абстиненция

Най-четени

Най-сочният сладкиш в света, готов за 5 минути! Евтин, лесен и чудесен:

Този сиропиран сладкиш ще ви върне в детството. Сместа е готова за 5 минути и си заслужава направата. Приготвя се...

Почина голямата българска актриса Гинка Станчева

Една от най-обичаните родни актриси Гинка Станчева е починала, съобщиха от Съюза на артистите в България с пост във...

Оригиналната рецепта за шкембе чорба от баба на село – класика в жанра:

За шкембе чорбата мненията са само две - едните я превъзнасят като най-голямата вкусотия сред супите, а другите напълно...

Този кадифен ябълков сладкиш винаги ми оправя настроението: Прави се бързо и лесно и има фантастичен вкус

Този сладкиш идва при нас от италианката Дебора, която обожава да меси и приготвя най-различни вкусотии от тесто. Това, което...
Хора като Мутафчийски причиниха на народа огромен страхови шок. Излиза лекар, генерал и говори за безпрецедентност в историята на човечеството. Кое е безпрецедентното? Всяка година има грип, от който умират половин милион хора. До тук са умрели 300 000 хиляди на 7 милиарда, на 25 хиляди – един. Този Мутафчийски има абстиненция, че не го показват всеки ден, като наркоман е. Каква роля е загубил, че каза на Бенатова „яко ще се мре“! Това го казва лекар!

Това заяви пред БНТ социологът Андрей Райчев, който заедно със социалния антрополог Харалан Александров коментираха теми от изминалите дни.

 

- Advertisement -

„Представете си да вляза в съдебната зала и съдията да ми каже: „Охо, Райчев, ще се лежи!“ – това е ужасно, това е садизъм. Този човек има нужда да ни плаши. Министър Каракачанов може да направи голяма услуга на българската психиатрия като да смени шефа на военна болница, а и не само него. Той и няколко други шефове на болници си позволиха недопустимо за един лекар поведение. Имам 40 интервюта с лекари, нито един от тях не вярва, че това е реално.“, продължи Райчев, коментара си за ген. Мутафчийски..

 

Според Александров се вижда, че рязко се е изместило вниманието от епидемиологичната обстановка и драмата с коронавируса към политическия конфликт. Това е част от нормализацията, допълни той  в отговори на въпроса дали финансовия министър Владислав Горанов е на прицел заради намаляването на ДДС и атаките на Божков.

 

„Последната сводка няма драматизма на това, което бяхме свикнали да чуваме, няма патетиката, няма и генерал с униформа, който да ни разказва страховити неща. Има нещо като изброяване на нивото на Дунав в сантиметри, изброяване на цифри,  което действа много по-успокояващо, отколкото разтревожващо. Забележително е, че това се случва на фона на не особено драматични промени в самата епидемиологична обстановка, което показва, че ние сме избрали да не се тревожим.“, каза още социалния антрополог.

 

По думите му изборът е да се обърне внимание на оформящия се политико-икономически конфликт, който вече надхвърля границите на страната. „Имаме в лицето на г-н Божков нещо като нова телевизия, която започва да функционира от Дубай или от Абу Даби, не успях точно да разбера, но е някакво такова загадъчно място, населено с бедуини, който дава много сериозна медийна заявка. Заявява, че ще конкурира основните медии и ще ги използва, което в някакъв смисъл тръгва по добре развитият път на Борисов, с който се опитва да бъде в сериозен конфликт и който си има собствена телевизия, която е мобилна и неговата колата, с неговите министри, които продължават да обикалят по страната. Това е най-доброто, което може да се използва като модел до момента. Той решава да ползва най-високия челен опит.“, каза още Александров.

„Това е медийна война. Г-н Божков, за негова чест, трябва да се каже, че изключително умело я води.“, коментира от своя страна Андрей Райчев. По думите му той първо е привлякъл вниманието с акциите на „Левски“, последвала е порция с едни есемеси, днес прави второ действие. „Струва ми се, че неговите противници го подценяват, защото реагираха като на нещо еднократно, но това ще е дълго.“, допълни той.

 

„Въпросът е дали са истина твърденията му и дали има реална корупция в тази история“, каза още Райчев и продължи с: „Не знам Божков как ще каже „Аз им дадох“, не ми е много ясно, но на там върви. Не ми се вярва тази история да не доведе до самочистене на ГЕРБ. Борисов прави всичко възможно да не хвърли никой зад палубата, но по всичко изглежда, че ще се наложи. Най-лесно е да се каже Горанов, но не съм сигурен.

„В предишната битка с Цветан Василев, той се хвърли да разказва сложни акционерни участия и взаимоотношения на сили. Божков го кара по-просто и разбираемо за публиката.“, каза още Райчев.

 

„Горанов е важна фигура в това управление, не само, че той държи фиска, а защото в тази ситуация фискът стана страшно важен. Ще има страшно много хора, които ще имат нужда да бъдат подкрепяни и това вече започна да се случва. В този смисъл атаката срещу този човек, е атака срещу сърцето на държавната,  конструкция която е много важна точно в този момент.“, допълни Харалан Александров.

 

„Не казвам, че ще падне конструкцията, ако бъде отстранена тази фигура, но казвам, че много добре е прицелен удара.“, допълни той.

 

„Преди този вирус, ние живеехме в непрекъснати скандали“, коментира Андрей Райчев и допълни, че изобщо не е изненадан от завихрилите се скандали от миналата седмица. Социологът оцени мерките на правителството като успешни, но разкритикува остро ген. Мутафчийски, с което Александров също се съгласи.

 

„Що се отнася до хипнозата, ни се самохипнотизираме като група. Тази потребност си търсим върху какво да я насочим. След като вече не сме хипнотизирани от коронавируса, ще си намерим друго, например ваксина срещу коронавируса, която още не е създадена. На центъра на София има хора, които устойчиво протестират срещу ваксината, която ще бъде имплантирана в нас, а заедно с нея ще ни имплантират чипове, които да ни контролират и това ще го направят лоши хора,  Бил Гейтс по-точно. Забележете вече не е Сорос. Има в момента феномен, който си струва да бъде изследван – има драматично разминаване между развитието на технологиите и развитието на умовете. Нашите технологии са в ХХI век, а очевидно, голяма част от умовете пребивават в някакъв Средновековно – ранно ренесансов период, или мрачна готическа гора, където Хензел и Гретел са били захвърлени на вещицата. Живеем в жесток ужас от света.“,  обясни социалния антрополог виждането си за обществото и вярванията в него.

 

„Не икономистите, а социолозите и психолозите ще кажат какво ще се случи“, каза Райчев във връзка с анализа си на кризата.

Ето с какво Бенатова ядоса ген. МутафчийскиЦели 11 пъти задава един и същи въпрос журналистката Миролюба Бенатова към председателя на НОЩ и нач…May 17 2020vijti.com

Източник:фрогнюз

Facebook коментари

Последни новини

Почина голямата българска актриса Гинка Станчева

Една от най-обичаните родни актриси Гинка Станчева е починала, съобщиха от Съюза на артистите в България с пост във...

Оригиналната рецепта за шкембе чорба от баба на село – класика в жанра:

За шкембе чорбата мненията са само две - едните я превъзнасят като най-голямата вкусотия сред супите, а другите напълно я отричат. Ние обаче знаем,...

Най-сочният сладкиш в света, готов за 5 минути! Евтин, лесен и чудесен:

Този сиропиран сладкиш ще ви върне в детството. Сместа е готова за 5 минути и си заслужава направата. Приготвя се бързо и просто, а съставките...

Този кадифен ябълков сладкиш винаги ми оправя настроението: Прави се бързо и лесно и има фантастичен вкус

Този сладкиш идва при нас от италианката Дебора, която обожава да меси и приготвя най-различни вкусотии от тесто. Това, което отличава нейните сладкиши от останалите,...

Вечеря в кори за баница – хем засищаща, хем лесна, хем евтина! Навиваш, печеш и заливаш:

Това е вид баница с готови кори , но е много засищаща и вкусна, затова се приготвя като основно ястие или като гарнитура. У нас...

Още интересни публикации

Facebook коментари