събота, октомври 16, 2021

Александър сключи сделка с Бог: Оцеля след два часа в клинична смърт!

Най-четени

Александър Стефанов се превърна в предколедното медицинско чудо на лекарите от Спешния център в Горна Оряховица и Специализираната болница за активно лечение по кардиология във Велико Търново.
Неотдавна той изпадна два пъти в клинична смърт в рамките на два часа и въпреки това оживя. Казва, че оцеляването му се дължи на късмет, съдба, професионализъм на здравните работници, в чиито ръце попаднал, и може би на това, че докато е бил между живота и смъртта, е успял да сключи добра сделка с Бог, да остане на Земята до любимите си хора, защото има още много какво да преживее.

Върнаха към живота мъж след два часа в клинична смъртМедицинско чудо сътвори екип на Спешния център в Горна Оряховица начело с младия лекар Мирослав Йорд…Nov 29 2019vijti.com

Пред borbabg.com Александър споделя, че винаги ще благославя основния виновник за третия си живот – д-р Мирослав Йорданов, който го върна от оня свят. За него посрещането най-светлия християнски празник Рождество Христово тази година ще е по-различно, защото преживяното изцяло променило мирогледа му, накарало го да оцени много неща, които преди това оставали в периферното му зрение. Такъв е и съветът му към всички – да обръщат внимание на малките детайли в живота, да ценят здравето и любовта на семейството си.

В злополучния ден 51-годишният мъж от село Янтра помогнал за пренасянето на дърва за огрев на негов приятел, след това изпили по една бира за добрата работа и се прибрал вкъщи. По обяд състоянието му рязко се влошило.

- Advertisement -

„Усетих, че не мога да си поема въздух и рязка болка в гърдите. Обадих се на моя приятел и му казах, че умирам. Първоначално той си помисли, че се шегувам. После осъзнал, че положението е сериозно и се обадил на телефон 112. Последното, което помня, беше, като дойде линейката. После съм изпаднал в безсъзнание и се събудих в кардиологичната болница във Велико Търново. Не знаех какво се е случило. Казаха ми, че съм преживял масивен инфаркт“, разказва Александър.

А през времето, което му се губи в съзнанието, спешният екип в Горна Оряховица превърнал амбулаторията на звеното в реанимация. Пациентът пристигнал в сектора в клинична смърт. Без необходимата апаратура за апаратна вентилация и дозиране на медикаменти и с изцяло с ръчна интубация и сърдечен масаж възстановили сърдечната му дейност. Когато дошла линейка на частната кардиологична болница, отново загубил пулс. Дежурните медици пак го реанимирали ръчно и за втори път го върнали към живота.

Когато дошъл на себе си, всички в клиниката и дори съпругата му го гледали изключително изпитателно. Започнали да го питал какво е видял, докато бил два пъти в клинична смърт и дали е преживял нещо свръхестествено.

„Питаха ме дали съм видял живота си на лента, светлината към отвъдното, Исус Христос, рая и ада и т.н. Може и да съм видял всичко това, но не помня нищо. Убеден съм само, че имам ангел хранител, който ме е закрилял в тази ситуация“, допълва Александър.

Той изумил лекарите в болницата, защото прогнозирали, че заради дългия период на липса на кислород в мозъка вероятно ще има ментални увреждания. Такива поражения обаче няма. Хоспитализацията му продължила две седмици и финалните изследвания показали, че възстановяването му е много добро.

Към днешна дата 51-годишният мъж може да прави почти всичко, което е вършил и преди, но от съображения за сигурност медиците го посъветвали да не работи следващите 6 месеца и да не вдига тежко.

„Мога да шофирам, ходя нормално и се чувствам много добре. Разбира се, пия лекарства и трябва да посещавам контролни прегледи. Чувствам се истински късметлия, защото малцина са тези, които при подобни обстоятелства получават втори живот, а аз бях дарен с трети! Някои приятели ми казаха да пусна тото, обаче не смятам да го правя. Защо са ми пари? Имам дом, съпруга, две деца и здраве. Това е най-голямото богатство“, твърди Александър.

Споделя, че все още не се е запознал със своя спасител д-р Мирослав Йорданов, но за Коледа ще посети Спешния център в Горна Оряховица, за да му благодари лично и да му занесе подарък. А оттук нататък винаги в края на ноември ще прави курбан за здраве.

Източник: ЛУПА

Болниците си измислят нови и нови такси, за да „дерат“ пациентитеБолници измислят и искат от осигурените пациенти все по-абсурдни доплащания, алармираха частни здрав…Dec 12 2019vijti.com

 

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари