asd
понеделник, юли 15, 2024

Ако вашата кръвна група е нулева, задължително трябва да знаете тези неща. Яжте подходящи храни според групата си

Най-четени

Кръвната група е едно от нещата, които отличават хората един от друг. Тези с нулева кръвна група се характеризират с това, че могат да даряват кръв за представителите на всички останали групи, но могат да приемат само от тяхната. Кръвната група всъщност съдържа информация за червените кръвни телца (еритроцити) в организма. Познати са следните групи: 0+, 0-, А+, А-, В+, В-, АВ+ и АВ-. Различните нации имат представители от всички кръвни групи. Единственото изключение са перуанските индианци, при които 100 процента от хората са с нулева кръвна група.6 храни и напитки, които са в състояние да изчистят никотина от телата ви завинагиПушите ли или не сте бивш пушач? Тези храни ще ви помогнат да се отървете от никотина във вашата сис…Oct 1 2018vijti.com

Според изследване на японски учени, хората с нулева група са склонни към определен тип заболявания, но имат и редица личностни качества, които се проявяват задължително. Те са по-уязвими от язва, гастрит, затлъстяване и дисфункция на щитовидната жлеза. За сметка на това характерът им ги прави отговорни, лоялни и морални, както и отлични организатори. Ето защо учените дори препоръчват на работодателите при интервю за работа да задават на кандидатите и въпроса от коя кръвна група са, за да се ориентират дали са в състояние да се справят с даден пост.

Кои храни да избягваме в зависимост от кръвната група
За всяка кръвна група има продукти, които се препоръчват или следва да се избягват, твърди медицинска енциклопедия. Кръвната група е тясно свързана с храненето. За всяка група има продукти, които могат да увеличат нейната жизнена дейност или обратното – да й навредят. През 1907 г. чешкият учен Я. Янски дефинира наличието при хората на четири кръвни групи. Първата група е 0, втората – А, третата – В и четвъртата – АВ (в редица страни те имат обозначение, различно от нашето – съответно І, ІІ, ІІІ и ІV).

- Advertisement -

Група 0

Това е първата от известните ни кръвни групи, за която науката е установила, че е съществувала още при кроманьонците. И до днес тя е най-разпространената. Хората с тази кръвна група притежават силна имунна и храносмилателна система. В древността според учените това им е позволявало по-лесно да оцеляват, защото тогава основен хранителен източник е било месото. В организма на човека с кръвна група 0 има много стомашна киселина. Той може да извлече от месото максимално количество хранителни вещества. Този тип хора условно биват наричани “ловци”.

Група А

Имунната система на хората с кръвна група А, появили се между 25-15 хиляди години пр. Хр. им е позволявала да се борят с инфекциите и бактериите, разпространяващи се при големите струпвания на хора, които стават все по-характерни за цивилизациите. Потребността на организма от белтъчини се е удовлетворявала за сметка на различните житни растения и риба. Затова и този тип хора са наречени “земеделци”.

Група В

Хората с тази кръвна група са се появили между 15-10 хиляди години пр. Хр. Те са наречени “чергари”. Употребявали предимно мляко и всичко останало, което са успявали да намерят по пътя. Тъй като тези хора са събрали в себе си много качества на имунната и храносмилателната система на “ловците” и “земеделците”, техният организъм се смята за по-издръжлив.

Група AB

По протежение на цялата история на човечеството са съществували само 3 кръвни групи, докато преди 10-15 столетия не се е появила група АВ. Тя е доста рядко срещана и днес. Често я наричат “загадка”, защото причините, предизвикали това изменение и досега са неизвестни за науката. Едно от възможните обяснения е, че все още не се е извършила пълната еволюция на групата.

Установено е, че в червените кръвни телца (еритроцитите) има вещества, предизвикващи тяхното прилепване, които се наричат хемаглутиногени. Те се разделят на А и В.
У различните хора те се срещат отделно, съвместно или съвсем липсват, като определят с това принадлежността на дадено лице към една или друга кръвна група. Например в еритроцитите на кръвна група 0 няма такава вещества, при А и В се съдържа 1 вещество, а в еритроцитите на група АВ – 2.

Разбира се, кръвта на човека и употребяваната храна встъпват в химична реакция. Различните белтъчини – лектини, които се съдържат в голямо количество в хранителните продукти, притежават аглутиниращи (залепващи) свойства.

Когато се храните с нещо, съдържащо лектини, несъвместими с вашата кръв, те нарушават храносмилането, произвеждането на инсулин, обмена на веществата и хормоналния баланс.
Продуктите, съвместими с вашата кръвна група, често са именно тези, които са употребявали хората в древността, когато се е формирала самата кръвна група.

Ако имате кръвна група 0, по-добре е да търсите храни с голямо съдържание на белтъчини, в това число месо, птици, риба, а също разнообразни плодове, докато зеленчуците, много зърнени, бобови и млечни продукти не са съвместими с вашата кръв.

Ако имате кръвна група А, най-благоприятна за вас е вегетарианската диета със соеви, бобови или зърнени продукти, с плодове и зеленчуци и малко количество риба.

Ако имате кръвна група В, оптималното хранене за вас е месото – както от диви, така и от домашни животни, като пилешкото не се препоръчва. Някои бобови и зърнени култури също могат да предизвикат проблеми, но затова пък можете смело да ядете плодове и зеленчуци.

Ако имате АВ кръв, трябва да съчетавате препоръките за предишните две групи. Най-доброто хранене е предимно вегетарианското с неголямо количество месни и млечни продукти.

От какво трябва да се въздържаме?

Месо
Кръвна група 0 – няма ограничения.
Кръвна група А – основното “месо” трябва да е соевият албумин; пилешкото месо да се консумира много рядко и не като основно ястие.
Кръвна група В – пилешкото месо е противопоказно; в гръдната област на птичето месо се съдържа ректин, който може да доведе до инсулт.
Кръвна група АВ – месото трябва да се консумира в малки порции.

Риба
Кръвна група 0 – няма ограничения.
Кръвна група А – избягвайте риба с бяло месо (хек, палтус, писия).
Кръвна група В – категорично противопоказни са мекотелите.
Кръвна група АВ – избягвайте да консумирате риба с бяло месо и мекотели.
Млечни продукти и яйца
Кръвна група 0 – все пак е по-добре да си набавяте белтъчини от други източници; не е добре да ядете сирене, а яйца може да консумирате 3-4 пъти седмично.
Кръвна група А – почти всички млечни продукти не се препоръчват; в неголеми количества може да ядете кисело мляко, обезмаслена сметана; яйца – понякога и по изключение.
Кръвна група В – няма ограничения.
Кръвна група АВ – най-вече кисело мляко, обезмаслена сметана.

Зърнени храни
Кръвна група 0 – с изключение на пшеницата, овесените ядки са нежелателни; няма зърнени продукти, които да са особено полезни за тази група.
Кръвна група А – ограничете булгура и зърнените продукти, в частност пшеницата, употребявайте продукти от цели зърна.
Кръвна група В – най-добре е да избягвате ръжта и царевицата.
Кръвна група АВ – ограничете консумацията на пшеница и царевица.

Honоr 10, за мен е чест да си новият ми телефон (и си толкова син!)
EDNA ПРЕПОРЪЧВА
Honоr 10, за мен е чест да си новият ми телефон (и си толкова син!)
Зеленчуци
Кръвна група 0 – въздържайте се от зеле; ограничете употребата на гъби, картофи, патладжани.
Кръвна група А – ограничете доматите, картофите, зелето, царевицата.
Кръвна група В – изключете доматите и ограничете царевицата в менюто си.
Кръвна група АВ – изключете доматите.

Плодове
Кръвна група 0 – въздържайте се от диня, портокали, мандарини и ягоди.
Кръвни групи А, АВ – избягвайте портокалите и бананите.
Кръвна група В – въздържайте се от фурми и нар.

Такъв режим на хранене в дългосрочен план ще ви помогне да се борите с рака и сърдечно-съдовите заболявания, да избягвате вирусните инфекции, да прочистите организма си от токсините и мазнините, предизвикващи затлъстяването, и да забавите процеса на разрушаване на клетките, съпровождащ стареенето.Това са 10-те най-вредни храни в България, които ни тровят и съсипват здравето. Ето кои са теПредлагаме ви класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, …Jan 30 2017vijti.com

Източник: Една

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации