събота, октомври 16, 2021

5 упражнения за изгаряне на мазнините в корема

Най-четени

Днес ще ви покаже какви упражнения, или по-скоро стречинг и йога, които ефективно се борят с мастните депозити в коремната област.
Ако вече не сте запознати с йогата, не се притеснявайте. Направете тези упражнения и не забравяйте за спокойното и дълбоко дишане. След седмица на ежедневната практика ще забележите приятни промени в фигурата ви!

Страдате ли от разширени вени: Какви съвети и упражнения препоръча специалистът доц. д-р Андриан Тонев (ДИАГРАМА)Доц. д-р Андриан Тонев, д.м. завършва Медицински университет – София през 1994 г. От 1995 до 1997 г.…May 28 2019vijti.com

Поза на кобрата

Легнете на корема си, огънете коленете си и поддържайте краката си залепени на пода
Издишайте, здраво натиснете ръцете си на пода и леко издърпайте гърба. В това положение, вдишвайте и издишайте.

- Advertisement -

Вдишайте и продължавайте да вдигате тялото си, докато не изправите напълно ръцете си. Останете за известно време в тази позиция. Натискайте мускулите на краката си. Бъдете в това положение за половин минута, не забравяйте за дишането.
Издишайте, огънете ръцете си в лактите и спуснете тялото си на пода. Повторете упражнението 5 пъти, след което се отпуснете.

Поза лук

Легнете на коремчето си

След издишване, огънете краката си както е показано на снимката. Издърпайте ръцете си назад и хванете левия си глезен с лявата ръка, а десния глезен с дясната ръка. Дишайте дълбоко.
След издишване започнете да дърпате краката си нагоре. По този начин повдигнете коленете си и разтегнете цялото си тяло.
Вдигнете главата си и я дръжте възможно най-назад. Нито ребрата, нито костите на таза не трябва да докосват пода. Само корема да поеме тежестта на тялото. Когато напълно опънете краката си, задръжте в това положение за 30 секунди.

Когато издишвате, пуснете глезените си, разтегнете краката си направо. Поставете главата и краката си на пода, отпуснете се.

Поза на лодката 

Легнете на гърба си. Ръцете се простират успоредно на земята, както и краката. Като си поемате дъх, започнете едновременно да вдигате краката си
Когато сте в това положение, както е показано на картинката, запазете баланс за 30 секунди. Тялото ви ще „вибрира“. Това е нормален процес, но не забравяйте да дишате.
Бавно се върнете в стартовата позиция и се отпуснете. Повторете 3-5 пъти.

Поза на дъската 

Планкът се счита за най-ефективната поза за укрепване на почти всички мускули. Има много варианти , но предлагаме основна версия на йога.

Застанете на ръцете и коленете си.
Издърпайте краката си назад, подпрете се с ръцете си, така че раменете ви да са точно над дланите ви.
Спуснете брадичка малко, шията трябва да продължи линията на гръбначния стълб. Направете най-малко три дълбоки вдишвания и издишвания в това положение. Повторете движението 5 пъти.

Позата за освобождаване на вятъра 

Легнете по гръб, разтегнете краката си, протегнете ръцете си.
След издишване, огънете краката в скута си и бавно ги издърпайте към гърдите си. Хванете коленете си с ръцете си.
Останете в това положение за минута. Не забравяйте за дълбокото дишане.
При издишване поставете краката и ръцете си на пода.
Повторете упражнението 5 пъти.
С помощта на тези упражнения вие ще можете да стегнете коремните си мускули . А резултатът ще бъде доста траен, ако се опитате да не преяждате и като цяло да се движите повече!

Пожелаваме ви вие и вашите приятели винаги да сте в отлична форма !

Източник: ЗаЖената

Д-р Александър Шишонин ни показва няколко страхотни упражнения за лечение на хипертония без лекарства (СНИМКИ и ВИДЕО)Странно е, че само 35% от този брой знаят за проблемите си и се лекуват. Лечението с хапчета обаче н…Oct 9 2018vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари