понеделник, юли 26, 2021

Най-много 12 години затвор грозят младежа, признал за бруталното убийство в Галиче

Най-четени

От 5 до 12 години лишаване от свобода заплашват 17-годишният младеж, който призна, че е убил по особено жесток начин младо момиче в Галиче. Това стана ясно по време на брифинг с участието и на главния прокурор Иван Гешев и на вътрешния министър Младен Маринов.
Пред медиите окръжният прокурор на Враца Десислав Начков изнесе шокиращи подробности за престъплението. От събраните показания и доказателства е станало ясно, че в нощта на убийството предполагаемият извършител се прибирал от къщата на баба си, където вечерял. Видял, че стаята на живеещата наблизо 18-годишна Андреа Руменова свети и влязъл в дома ѝ през прозореца на мазето. Взел и метална пръчка с цел да я сплаши.

Двама непълнолетни са арестувани за касапницата в ГаличеДвама души са задържани за жестокото убийство на 18-годишното момиче във врачанското село Галиче. Дв…Jan 12 2020vijti.com

Момичето спяло в стаята си в момента, в който той влязъл. Тя се развикала, при което първо я ударил в слепоочието, а след това започнал да я души. Изнасилил жертвата си, след което я намушкал с нож, който намерил в къщата. Според експертизата именно кръвозагубата е станала причина за смъртта на момичето.

Прокурор Начков посочи, че според самопризнанията обвиняемият за престъплението напуснал къщата с портмонето на Андреа, в което имало 250 лв. На следващия ден той си купил маратонки, ръкавици, тонколона и таблет. Самото портмоне изхвърлил – също както и ножа, който е оръжие на престъплението.

Пред разследващите показал къде се е опитал да укрие доказателствата.

Снимка: Цветелин Цветанов

17-годишният ще бъде обвинен за причиняване на смърт по особено мъчителен начин с особена жестокост и с цел да прикрие или улесни престъпление. Наказателният кодекс предвижда наказание до доживотен затвор без замяна, но заради младата възраст на обвиняемия присъдата ще е от 5 до 12 години затвор.

Той има две по-ранни присъди – пробация за хулиганство и условна за лека телесна повреда по хулигански подбуди на полицай от Бяла Слатина.

Социопатите – далеч от хората

Не е пресилено да се каже, че това престъпление е зверство, коментира Иван Гешев. По думите му профилът на извършителя е подобен на тези от убийството на дете в Сотиря и от това в Русе, когато беше насилена и убита местна журналистка. Според главния прокурор във всеки от тези случаи говорим за социопат.

На брифинга стана ясно, че прокуратурата, МВР и местната власт започват съвместна работа с цел лицата, които тормозят жителите на малки населени места и имат множество висящи дела, да бъдат „изведени“ от обществото.

Гешев разясни, че ще се следи по-ефективно за нарушаване на по-леките мерки за неотклонение, а при евентуално искане някой да остане за постоянно в ареста по подозрение в ново престъпление ще се поставя по-голям акцент върху евентуални неприключили досъдебни и съдебни производства.

„Анализът е направен за онези лица, които генерират престъпност във всички населени места. Усилията ще са по-бързо да се събират доказателства, по-бързи да са процесуално-следствени действия, за да бъдат изведени по-бързо“, подчерта министър Маринов.

В Галиче има жандармерия, местните хора са изключително „обострени“ по отношение на обвиняемия и на неговата фамилия, стана ясно още от думите му.

Източник: БТВ

Ето го 18г. убиец ,Заклал момичето в ГаличеЗаподозряният и задържан в ареста Аксел Олеков е направил пълни самопризнания пред разследващите на …Jan 12 2020vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари