четвъртък, август 5, 2021

Иван Гешев връща Цветан Василев в България

Най-четени

Главният прокурор Иван Гешев ще има среща със сръбския си колега Загорка Доловац, в която ще направи всичко възможно да върне Цветан Василев в София. Източници от прокуратурата разкриха пред Lupa.bg, че това ще е най-важната визита на обвинител номер 1 през тази година.

Все още дата на разговора не е определена, но още като встъпил в длъжност Иван Гешев категорично е заявил пред колеги, че ще направи всичко възможно да върне в България банкера-беглец. Новият главен прокурор бе обвинител по делото за източването на КТБ и винаги е твърдял, че това дело му е приоритет.

Цветан Василев категорично отказва да се завърне в родината си и да понесе отговорност пред родното правосъдие, като месеци преди Нова година стана ясно, че той искал да говори чрез видеовръзка.

„Ако беше всеки друг човек, сръбският съд щеше да го върне, но Цветан Василев е вложил доста пари в съседната държава и е в отлични отношения с президента на Сърбия Александър Вучич“, разяснява пред медията ни роден магистрат, който следи процеса за източването на КТБ.

През миналата година и бившият вече обвинител номер 1 Сотир Цацаров се срещна със сръбския главен прокурор Загорка Доловац, но тя беше безсилна да съдейства на страната ни за връщането на Цветан Василев.

През декември 2017 година между прокуратурите на България и Сърбия бе подписан договор за сътрудничество. Именно на базата на него Иван Гешев ще отправи ново искане пред колежката си, съседите да направят всичко възможно за връщането на мустакатия богаташ.

Ексбанкерът е обвинен за общо 146 престъпления, основното от които е, че е създал и ръководил организирана престъпна група, отговорна за присвояване на 2,559 млрд. лв. плюс допълнително присвояване на 205,9 млн. лв. от касата на КТБ.

По предварителна информация обвинителният акт е дълъг около 15 000 страници и за отпечатването му бе наета специална печатарска машина.

Източник: лупа.бг

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари