понеделник, май 23, 2022

Мозъкът командва, ръката изпълнява: Узнайте тайната на вашите ръце

Най-четени

Мозъкът командва, ръката изпълнява. Човешкият характер твърде много зависи от нея. Ръката е тази, която превръща замислите ни в реалност. Били са необходими милиони години, докато стане онова, което е днес.
Това великолепно творение от 27 кости, 28 стави и 33 къси и дълги мускули е основата на съвършената координация. През живота си човек свива ръка в юмрук средно 25 милиона пъти. Ръцете говорят твърде много и за душата на Хомо сапиенс.
За посветения в техните тайнства линиите им подсказват колко дълъг ще е животът му, какви успехи или провали го очакват, беден ли ще е, или богат. Ръцете си имат специфичен език. Хиромантията – гадаене по линиите на ръката – е била известна и използвана още в древна Гърция.
Пред епидемия сме от страшния вирус Коксаки, наричат го болест на мръсните ръце и води до сериозни усложненияСтрашният вирус коксаки, който върлува в страната от началото на годината, вече е добил почти епидем…Aug 8 2019vijti.com

Ръцете са и фин инструмент. На всеки сантиметър от връхчетата на пръстите са струпани 3500 нервни окончания. Именно на това се дължи тяхната чувствителност.
Те ни помагат да усетим дали нещо е влажно, лигаво, сухо, кадифено, или е като шкурка. У малкото дете тази чувствителност е шест пъти по-развита, отколкото у възрастния.
Благодарение на ръцете и слепецът може да разпознава предметите, които държи, да чувства формата и твърдостта им. Уникалното при тях е взаимодействието им с мозъка. За да се задвижат и използват палецът и показалецът, мозъкът трябва да им изпрати десет пъти повече импулси, отколкото, да речем, на крака.
С една дума, мозъкът играе важна роля за двигателната способност на ръката.

Очевидно е, че ръцете си заслужават идеални грижи. Подкожната им мазнина е малко и затова са уязвими на външни влияния. Колкото и да е странно, най-големият им враг е водата.
Парадоксално е, но при ръцете е така: външната влага намалява вътрешната. За миене употребявайте само мек сапун с високо съдържание на мазнини и всеки път добре ги изплаквайте.
За предпочитане е студената вода, която веднага свива порите и същевременно подсилва съединителните тъкани. Избърсвайте ги извънредно грижливо. Накрая задължително ги намажете с крем, за да им осигурите нужното количество мазнини.

- Advertisement -

Ръцете – за разлика от тялото – не разполагат с необходимото време, за да създадат собствен естествен защитен слой от мазнини. При избора на крем е важно той да съдържа качествени масла, витамини, минерални вещества и влага, които правят кожата на ръцете нежна, еластична и устойчива на външно въздействие. (Макар специалистите все пак да смятат глицерина за най-доброто средство за ежедневни грижи.)
Идеалното е, ако кремът се нанася върху кожата, като едновременно ръцете се масажират – това засилва и кръвоснабдяването. Масажът на пръстите поотделно е подходяща акупунктура, която активизира вътрешните органи, тъй като всеки пръст е свързан с някой от тях и го стимулира.
Палецът влияе на лимфите, сърцето и пикочния мехур, показалецът – на стомашночревния тракт. Средният пръст влияе на кръвоносните съдове, безименният – на нервната система, а кутрето – на половите органи. Масажът винаги започва от върха на пръстите, като движенията са кръгови.

Много полезна е ледената терапия. Слънцето покрива с тъмни петна кожата на ръцете и ги състарява. Ледената терапия е средството, което може да отстрани тези петна.
Апликаторът се охлажда до минус 32 градуса и се поставя върху кожата. Нека ви предупредим: върху кожата се появяват малки мехурчета, но след две седмици те се пукат и се олющват. А под тях се появява нова гладка и бяла кожа.
Източник: Народна медицина
Треперят ли ви ръцете: На какво са симптом треперещите ръце и в кои случаи това е опасноТреморът е състояние, при което крайниците или цялото тяло се клатят или фино треперят. Той може да …Jul 5 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Ето го Кирил Петков като младоженец, красивата му булка и трите им дъщери-Снимки

Съпругата на вероятният бъдещ премиер на България, Кирил Петков, е известна с оригиналните си и вкусни рецепти за десерти без...

Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени

Съставки картофи 700 г кашкавал 150 г копър 40 г свинска кайма 200 г яйца 2 бр лук 0,5 глава чесън 2 скилидки сол ...

Китайска баба ме посъветва да изхвърля пет предмета от къщата си и сега късметът ми се върна

Лошите неща в домовете ни могат не само да събират прах завинаги и да попаднат под краката си. Те също изсмукват нашата енергия. Без да го забелязваме,...

Емо Чолаков се ожени – честито! Ето красивата му булка (Снимка):

Един от най-любимите синоптици от екрана, усмихнатият Емо Чолаков, отново намери щастието малко повече от година, след като изгуби любовта на живота си. Припомняме,...

Ето къде можете да си направите безплатен бърз антигенен тест

Министерство на здравеопазването публикува списък на 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната, с които е сключен договор...

Още интересни публикации

Facebook коментари