събота, декември 9, 2023

Кеворк Кеворкян: Какво сте ги зяпнали в апартаментите – вижте другите им дефицити

Най-четени

В данъчните декларации на българските политици отдавна трябваше да има и графа „подкупи”.
Направете им най-сетне тази услуга – за да ви е мирна главата от апартаментни и всякакви други измамничества.
Парадоксално е, обаче тъкмо аферата с апартаментите придава някаква значимост на героите й, прави ги „важни“ – поне в собствените им очи, сигурно се усещат донейде по-представителни – от каруцата, направо в асансьора.
Изтръскайте от себе си представите си за тия хора и трезво ги погледнете. Вижте ги, поне някои от тях, като номинални хорица, да не кажем никакви.
Безкнижници, обаче номенклатурни пиявици.
Цецка Ц. беше председател на Парламента, а сетне и правосъден министър – и това при изначалната й пълна политическа слепота.Кеворк Кеворкян разясни нагледно на Слави Трифонов как трябваше да проведе интервюто си с Бойко БорисовГолемият Кеворк Кеворкян не пропусна да коментира прословутото интервю на Слави Трифонов с Борисов.
Dec 5 2018vijti.com

Тя става член на Комунистическата партия в края на 80-те години, когато Системата вече видимо се тресеше.
По време на президентските избори /2016/ ронеше сълзи над фалшивата си биография и това ме накара да напиша, че дори „Децата на Арбат“ на Рибаков да беше прочела, нямаше да се вре с такова закъснение под юргана на комунизма.
Тя обаче не само на това е била готова – а дори и да легне в Мавзолея и да гушне Мумията.
След това, вече при закръглената си евроатлантичност и при невероятните си номенклатурни превръщания, сигурно си е повярвала, че и на нея самата трябва да й направят мавзолей – или поне да й отредят някаква стаичка в Пантеона на Падишаха.

Човек да го е срам, докъде ни срутват тия хора.
Сигурно се срамуват и милиони българи, чийто домове в „онези“ години пращяха от книги.
А сега идва германският президент и казва, че знае писателя Георги Господинов, понеже бил превеждан в Германия – и понеже така са му подшушнали пиар гаргите.
Ще му трябват сигурно хиляда години, за да чуе имената на истинските първенци на литературата ни.
Какво сте ги зяпнали в апартаментите – вижте другите им дефицити, които трудно могат да бъдат запълнени.
Никакви хора, но си вярват и се кръстят на собствените си въображаеми икони. Това е цяло чудо.

- Advertisement -

Преди да нагазят в политиката, сякаш им отстраняват сетивата в някаква тайна лаборатория – за да станат абсолютно нечувствителни към мнението на обикновените хора. Дори хорово да ги ругаят, това изобщо не ги трогва.

Важното е Цветанов да го посрещат трима души с четири букета.
И да приеме в Тервел нови 139 членове на ГЕРБ.
Някое отворено телевизионно предаване трябва да потърси тия смелчаци и един по един да ги разпитат: защо стават членове на тази партия баш сега;
когато им казват лакърдията „Европа ни чува“, доколко се усещат европейци – никак или никак.
Коя точно европейска идея на Цветанов им е най-мила и пр.
Ще се получи чудесно свидетелство за глуповатото притворство на простолюдния днешен партиец.

Отгоре на всичко, публиката веднага се сети, че и самият предизборен слоган/девиз на ГЕРБ /„Европа ни чува“/ е откраднат – там някои, изглежда, кражбата вече я имат за нищо, дали ще свият/скрият пари за апартамент или за нечия идея, все тая.
И това не е само от лакомия, не правете тази грешка – а по-скоро от натрапчив стремеж бързешком да се отдалечат от самите себе си, с цената на всичко.

Представете си ги в едно нормално общество – какъв щеше да бъде ЦЦ, или другото ЦЦ, ако чудото не ги беше споходило. Няма обяснение, защо тъкмо на тях се е паднал големият джакпот на Съдбата.
Но те си въобразяват, че самите те са някакво чудо.
И плещят, плещят, плещят – свирепо екзекутирайки клетия ни език.

Сега мнозина се глумят с новия правосъден корифей на ГЕРБ Данаил/Данито Кирилов. Вместо да се радват на неговата екзотичност.
Наистина, непредубеденият зрител може и да се притесни, когато го види за първи път – той сякаш е попаднал в Парламента случайно, забравили са го от някаква група, посетила „храма“в „Деня на отворените врати“.

Той непрекъснато излъчва някакво простодушно въодушевление от даровете, с които го е претоварила Великата Българска Случайност.
Има право да е възторжен – но това му пречи сам да прецени дали заслужава поста на министър на правосъдието. Съвсем пък не му остава време да си представи, как ли изглежда в очите на околните.

Подобни екзалтанти сякаш си мислят, че хората са кьорави, така се държат с тях.
Нормалният човек цял живот дискретно се съизмерва с житейския пример на някой свой герой.
Тия се съизмерват само със себе си.
Готови са да се качат направо на Небесната Камбанария. Откъде това налудно самомнение, бре, как го отглеждате?

Хора като този Дани носят някаква мистерия в себе си – и това се дължи най-вече на начина, по който тараляскат езика, а сетне и на всичко останало.
Дори и Падишаха не може да ги разбере, а той е работил с всякакви идиоти. Иначе нямаше да сме свидетели на следната главоблъсканица:
Цецка я натирват заради евтин апартамент от „Артекс“, а на нейното място отива Данито, който пък е бил адвокат на „Артекс“.
Това е лудост и не е лесно тя да бъде обяснена.

Истински фурор предизвика едно от откровенията на Данито – за опита му да целуне ръката на Бойко, когато научава, че вече е новата Цецка.
Искал да я целуне, без да я целува.
Анализът на някои негови фрази може да доведе човек до екстаз, стига да успее да се добере до техния смисъл.

Този човек някой ден могат да го направят и министър на езика.
Той дори може, в паузата между две съдебни реформи, да измисли един специален език, на който да говорят само такива като него.
И по този начин да дадат възможност на Европа още по-добре да ни чува.

Защо, все пак, тия говорят толкова недодялано?
Защото езикът не им е нужен, той е един излишен инструмент за тях и могат да се отнасят, както си искат с него.
Те нямат нужда да разговарят и да бъдат разбрани.
По друг начин се прави политиката тук, те и без всякакви думи могат да я въртят насам-натам.

А дърварите, които се самопредставят като „пропагандатори“ на ГЕРБ, толкова се шашардисаха, че с основание могат да им отредят челно място в новото издание на книгата за рекордите на Гинес – в раздела „Политически идиотизъм“.
Успяха единствено да съчинят глупостта, че Нинова предложила 30 милиона на Михаил Миков, за да се оттегли навремето от шефския пост на БСП.
Идиоти, пребройте се.

Много са уплашени тия миризливи душички от перспективата да се превърнат в двойни ренегати.
Гризаха цървулите на Падишаха, сетне ги близаха, сега отново се очертава първото.

На път са да девалвират/изкормят и думата „морал“.
Изведнъж стана ясно, колко несръчно е изплел мрежата на ГЕРБ Цветанов – тъкмо по своята си семпла кройка.
Избранниците му изглеждат тия дни като попарени и само повтарят като папагали едно и също: „Ние имаме морални стандарти, затова си подаваме оставките“ – колкото да стане ясно, че за никакви стандарти и оставки не става дума, на някои дори им личи, че за първи път се сещат за тия неща.

Но го повтарят, защото така се изрази Бойко и после се зае да ги стандартизира чрез натирване.

На него доста работа му се отваря – ако иска да закърпи донейде Мрежата. Така е, когато десет години я оставяш друг да я мята.Симона Гълъбова: Какво вечеряхте днес, г-н Борисов?Скъпи господин министър-председател, скъпи народни управници и държавни вождове, пиша ви, за да ви п…Dec 26 2018vijti.com
Назаем от личния профил във Фейсбук на Кеворк КЕВОРКЯН

Източник: plovdiv-press.bg

Последни новини

Почина най-богатият български лекар д-р Методи Янков

Почина най-богатият български лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването....

Нежната водеща в bTV Виктория Готева се омъжи за Евгени Димитров – Маестрото от “Ку-Ку Бенд”

Чаровната водеща на bTV Новините Виктория Готева и емблематичният пианист и ръководител на “Ку-Ку Бенд” Евгени Димитров – Маестрото, предприеха една от най-важните стъпки...

Фалшиви шницели от тиквички – излапаха ги, без да разберат, че не са от месо!

По рецепта на Александра ще приготвим тези вкусни фалшиви шницели от тиквички , които можете да сервирате като предястие или обяд. Те са пълнени със...

Професор по медицина обясни защо жените имат целулит и защо наддават на тегло – има решение, което може да не ви хареса

Уважаваният белградски професор по медицинска физиология д-р Деян Чубрило , като гост на сутрешен блок, разкри много тайни за функционирането на нашия организъм, но...

Баща й се отказал от нея и я оставил в детски дом. След години тя се върнала там с мисия

До шестгодишна възраст  Ани расте в обикновено семейство с майка си и баща си. Но внезапно целият й живот се обърква. Един ден леля...

Още интересни публикации